مدیرعامل هلدینگ وابسته به شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، از آمادگی این شرکت برای در اختیار گرفتن و سرمایه‌گذاری در نیروگاه برق زغال‌سوز نیمه‌کاره‌ی «مزینو» طبس با ظرفیت ۶۵۰ مگاوات و با بهره‌گیری از زغال‌سنگ حرارتی خبر داد.

 به گزارش رویداد شرق به نقل از شستا رسانه، امیرحسین نادری، مدیرعامل و معاونان شرکت سرمایه‌گذاری صدرتأمین و احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل و مدیران شرکت صنایع مس شهید باهنر (فباهنر)، نشستی را با فعالان بازار سرمایه برگزار کردند.

نادری، شرکت مس شهید باهنر را یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان این عنصر سرخ در کشور دانست و افزود: مس باهنر، بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی محصولات نیمه‌ساخته‌ی مس در کشور است که اخیراً با گسترش و ایجاد تنوع در سبد محصولات برای مقابله با چالش‌ها، تدابیری ویژه اندیشیده است.

وی یکی از چالش‌های شرکت مس شهید باهنر را نداشتن معدن نامید و افزود: در همین راستا تلاش می‌کنیم معدن مسی را که شناسایی کرده‌ایم به تملک مس باهنر درآوریم تا بخشی از مشکل تأمین مواد اولیه رفع شود.

مدیرعامل هلدینگ وابسته به شستا، با اشاره به گسترش کاربرد فلز مس به‌ویژه در تولید خودروهای الکتریکی در کشورهای پیشرفته جهان گفت: افزایش تولید محصولات نیمه‌ساخته‌ی مسی توسط مس باهنر ضروری است و تحقق این هدف نیازمند تأمین کاتد کافی به‌عنوان ماده‌ی اولیه‌ است. یکی از راهکارهای دنبال شده برای رفع این مشکل، انجام مذاکراتی برای واگذاری بخشی از سهام «فباهنر» به شرکت ملی مس است که در سال‌های اخیر به‌دلیل تعدد تغییرات مدیریتی در این شرکت تاکنون محقق نشده است.

نادری با انتقاد از خام‌فروشی در صنعت مس اظهار داشت: خام‌فروشی معضلی جدی در تمام صنایع است و باید به‌طور جدی با آن مقابله کرد؛ با عدم خام فروشی می‌توانیم صادرات محصولات با ارزش افزوده‌ی بالا داشته باشیم. بر همین اساس، در تلاش هستیم رشد تولید و صادرات محصولات تولید شده در مس باهنر را هم‌زمان با تأمین کافی کاتد رقم بزنیم.

‌‌وی افزود: حدود ۴۰ درصد از کل تولید زغال‌سنگ در کشور در شرکت زغال‌سنگ پروده طبس که متعلق به هلدینگ صدر تأمین است، تولید می‌شود؛ با توجه به این‌که در سال ۲۰۲۳ سهم زغال‌سنگ در تأمین ۳۲ درصد از انرژی جهان بوده است، این حوزه باید در ایران بیش‌تر مورد توجه قرار گیرد.

مدیرعامل هلدینگ تاصیکو افزود: کشورهای صنعتی جهان مانند چین و آمریکا به‌طور گسترده تا سال ۲۰۳۰ ایجاد و توسعه‌ی نیروگاه‌های برقی برپایه‌‌ی زغال‌سنگ را دنبال می‌کنند. به همین دلیل، لازم است توسعه و افزایش تولید زغال‌سنگ در بخش معدن و صنایع معدنی و هم‌چنین پی‌گیری افزایش قیمت زغال همانند افزایش قیمت سنگ آهن در سنوات گذشته، به‌طور جدی در اولویت قرار گیرد.

نادری، به اعلام آمادگی تاصیکو برای در اختیار گرفتن و سرمایه‌گذاری در نیروگاه برق زغال‌سوز نیمه‌کاره‌ی «مزینو» طبس با ظرفیت ۶۵۰ مگاوات و با بهره‌گیری از زغال‌سنگ حرارتی اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن ناترازی انرژی کشور و فشار بر صنعت گاز طبیعی، این نیروگاه با تأمین ۲% از برق کشور، می‌تواند صرفه‌جویی ۲٫۵ میلیارد مترمکعبی مصرف گاز طبیعی داشته باشد.

مدیرعامل هلدینگ وابسته به شستا، آغاز و پی‌گیری پروژه‌ی فرآوری نقره در تاصیکو را اعلام کرد و نوید تولید سالیانه ۶۵ تن نقره در سال آینده را داد.

وی هم‌چنین دستاوردهای دو سرمایه‌گذاری عمده و چشم‌گیر در حوزه‌ی طلا در دو استان سیستان و بلوچستان و کردستان را شرح داد و از عرضه‌ی اولیه‌ی طلا در بورس در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت مس شهید باهنر هم در این نشست گفت: دانش فنی و تخصصی مطلوبی در این شرکت وجود دارد که به بومی‌سازی قطعات منجر شده است؛ در دو ماه گذشته هم تصمیم گرفتیم این قطعات را به تولید انبوه رسانده و به سایر صنایع عرضه کنیم.