در بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست، شرکت فولاد مبارکه با ارائه دستاوردهای برجسته خود در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش ضایعات و مسئولیت اجتماعی، به‌عنوان غرفه برتر انتخاب شد. مقامات دولتی از حرکت این شرکت در مسیر استفاده از انرژی خورشیدی و فناوری‌های نوین تقدیر کردند و آن را گامی مؤثر در تحقق منافع ملی و توسعه پایدار دانستند.

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهوری:

مسیر فولاد مبارکه برای استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر حرکت در مسیر منافع ملی است

ان‌شاءالله که همه صنایع به سمت اقداماتی بروند که با محیط‌زیست همراه باشد و با محیط‌زیست دوستانه برخورد کنند؛ چراکه اگر ما نتوانیم با مشارکت همه مردم، بخش دولتی و بخش خصوصی از وضعیت کنونی خارج شویم، شرایط برای زیست فرزندانمان بسیار دشوار می‌شود.

قطعاً مسیر فولاد مبارکه و سایر صنایعی که از انرژی پاک و تجدیدپذیر استفاده می‌کنند، حرکت در مسیر منافع ملی و منافع فرزندان این مرزوبوم است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در بیست‌و‌دومین نمایشگاه محیط‌زیست:

فولاد مبارکه یکی از صنایع بزرگ کشور است که در حوزه دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام داده  است

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، به همراه شینا انصاری معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در دومین روز از بیست‌و‌دومین نمایشگاه محیط‌زیست از غرفه‌های این نمایشگاه بازدید کردند.

معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جریان بازدید از غرفه فولاد مبارکه، پس از آشنایی با آخرین اقدامات و دستاوردهای این شرکت در حوزه محیط‌زیست، اعم از جمع‌آوری پساب‌های شهری و صنعتی و بازچرخانی آن‌ها در چرخه صنعت، کاهش ضایعات و پسماند و اقدامات شرکت در پایش مستمر و برخط خطوط تولید گفت: فولاد مبارکه یکی از صنایع بزرگ کشور است که در حوزه دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام داده است. این شرکت در حوزه صندوق‌های CVC در حال حاضر یک هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده و طبق برنامه تعریف‌شده، قرار است این میزان سرمایه‌گذاری را به ۳۰۰۰ میلیارد تومان افزایش دهد.

وی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم بهره‌وری شرکت‌ها را افزایش دهیم، باید از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی استفاده کنیم. با استفاده از این فناوری می‌توانیم با مدیریت بهتر، شاهد کاهش مصرف انرژی باشیم. همچنین با استفاده از فناوری‌های نوین می‌توان میزان مصرف مواد اولیه و ضایعات و پسماند را کاهش داد و برای بازچرخانی‌ها از این تکنولوژی استفاده‌های بهینه‌تری کرد.

معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با بیان اینکه همه شهروندان در فصول سرد سال از انواع سیستم‌های گرمازا آلودگی‌های متنوعی را تولید می‌کنند، گفت: اینکه دغدغه همه ما آلودگی کمتر باشد، در واقع احترام به محیط‌زیست و حرکت در مسیر توسعه پایدار است و این همان مسیری است که با توسعه فرهنگی میسر خواهد شد. هریک از ما باید بررسی کنیم که به‌عنوان یک شهروند چه نقشی می‌توانیم در کاهش آلودگی‌ها و بهبود محیط‌زیست داشته باشیم.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت:

امیدواریم سایر صنایع نیز از حرکت فولاد مبارکه برای رفتن به سمت استفاده از انرژی خورشیدی الگو بگیرند

طبیعتاً رفتن به سمت انرژی‌های نو و تجدیدپذیر یکی از الزامات است و مسلماً مانند سایر کشورها باید به این سمت حرکت کنیم. اگرچه سال‌هاست این موضوع مطرح است، اما هیچ‌گاه مثل امروز به این جدیت بر آن تأکید نشده است.

اقلیم ایران به‌خوبی ظرفیت استفاده از انرژی خورشیدی را دارد. ما از حرکت فولاد مبارکه برای رفتن به سمت استفاده از انرژی خورشیدی خوشحالیم و امیدوارم سایر صنایع نیز الگو بگیرند. دولت نیز پشتیبانی از تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را در دستور کار قرار داده است. با چنین اقداماتی امیدواریم که از این ‌پس، استفاده از انرژی‌های فسیلی کمتر در سبد انرژی‌های مصرفی کشور باشد و بیشتر در مسیر استفاده از انرژی‌های نو قدم برداریم.

معصومه آقاپور، مشاور رئیس‌جمهوری در امور همکاری‌های اقتصادی:

فولاد مبارکه در بخش مسئولیت اجتماعی و انرژی‌های تجدیدپذیر اقدامات خوبی انجام داده است

ناترازی‌های انرژی به‌خصوص ناترازی برق در کشور بسیار زیاد است و دولت چهاردهم تأکید بسیاری بر انرژی‌های تجدیدپذیر دارد. با توجه ‌به اینکه استفاده از انرژی خورشیدی در کشور ما داری مزیت زیادی است، دولت اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام داده و مصوبات خاصی  داشته است. ضمن اینکه با توجه‌ به حساسیت موضوع، رئیس‌جمهوری شخصاً ریاست این جلسات را خود برعهده دارند.

در حوزه استفاده حداکثری از انرژی‌های تجدیدپذیر قوانین بسیار خوبی ازجمله واگذاری زمین‌های ۹۹ساله و پرداخت ۵۰ تا ۶۰ درصدی تسهیلات به‌خصوص برای صنایع مصوب شده است. همچنین فعال‌تر شدن بورس انرژی و برقی که قرار است از محل انرژی‌های تجدیدپذیر استحصال شود می‌تواند شرایط بهتری را برای حل مشکل ناترازی انرژی فراهم کند.

فولاد مبارکه جزو چند صنعت برتر کشور است که در بخش مسئولیت اجتماعی و انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی اقدامات خوبی انجام داده است. با توجه‌ به فعالیت‌ها و تجارب این شرکت، انتظار داریم با تسهیلاتی که دولت فراهم می‌کند، شاهد ایجاد مزارع بزرگ انرژی خورشیدی به همت فولاد مبارکه باشیم که الگویی برای سایر صنایع باشد.

فولاد مبارکه، غرفه برتر بیست‌و‌دومین نمایشگاه محیط‌زیست

گفتنی است در آیین اختتامیه بیست‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست، شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان غرفه برتر در حوزه اطلاع‌رسانی و روابط عمومی و غرفه برتر در برگزاری رویدادهای جانبی، غرفه‌سازی و بهره‌مندی از اکران سیار واقعیت مجازی معرفی شد و با اهدای تندیس و لوح مورد تقدیر قرار گرفت.

این انتخاب به دلیل ارائه مناسب دستاوردهای زیست‌محیطی، ارتباط مؤثر با بازدیدکنندگان، انتشار گسترده اخبار و اطلاع‌رسانی به‌موقع این نمایشگاه انجام شد.