ذوب آهن اصفهان در راستای تولید سازگار با محیط زیست و تولید فولاد سبز که در فصول سرد سال اهمیت آن بیشتر نمایان می‌شود، اقدامات مختلفی را انجام داده است.

 به گزارش رویداد شرق به نقل از ایراسین، مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در این خصوص گفت: ذوب آهن اصفهان همواره تعامل با شرکت‌های دانش بنیان را برای تعریف و اجرایی شدن پروژه‌های مختلف در سطح مجتمع به صورت ویژه دنبال می‌کند و بدین منظور دو روش را مورد توجه قرار داده است. ابتدا اینکه معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری شرکت‌های دانش بنیان زیر مجموعه که پتانسیل و رزومه قوی دارند به ذوب آهن معرفی می‌کند و دوم اینکه شرکت‌های دانش بنیان به این مجتمع عظیم صنعتی دعوت می‌شوند و ضمن بازدید و سایت ویزیت کامل ذوب آهن، پروژه‌هایی که توانایی اجرای آنها را دارند پیشنهاد می‌کنند.

معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تضمین کننده پروژه اصلاح الکتروفیلترها

وی افزود: اصلاح الکتروفیلترها به عنوان یک پروژه زیست محیطی بزرگ، هم اکنون با تضمین معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ذوب آهن اصفهان در حال انجام است و از پیشرفت خوبی برخوردار می‌باشد که در بخش آب، خاک و هوا تأثیرگذاری قابل توجهی دارد.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: این مجتمع عظیم صنعتی تفاهم نامه‌های بسیاری را با معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در راستای قانون جهش تولید به امضا رسانده است که مزایایی از قبیل برخورداری از حمایت صندوق معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان، دوم اینکه معادل قیمت پروژه می‌توانند از تهاتر مبلغ با بدهی مالیاتی استفاده کنند و در نهایت اینکه پروژه توسط معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان تضمین می‌شود.

پروژه دانش بنیان پاشش سرباره در اوج تحریم‌ها به بهره برداری رسید

کوهی در ادامه به پروژه پاشش سرباره اشاره کرد و گفت: این پروژه درکشورهای مختلف دنیا انجام می‌شود و پیشنهادهایی نیز برای پیاده سازی آن در مجتمع به ما ارائه شد اما این پروژه عظیم دانش بنیان برای اولین بار در کشور و در اوج تحریم‌های ظالمانه به دست توانمند نیروی انسانی مجرب مجتمع به منصه ظهور رسید که همین جا این موفقیت بزرگ را به همکاران تبریک عرض می‌نمایم.

وی کاهش آلایندگی زیست محیطی که به ویژه در فصل زمستان بیشتر احساس می‌شود، کاهش مصرف نسوزها و ارتقا تولید را از جمله مهمترین دستاوردهای این پروژه عنوان کرد.

پروژه PCI از طریق کاهش مصرف کک، قیمت تمام شده را کاهش می‌دهد

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان پروژه دانش بنیان دوم را، راه اندازی کارگاه تزریق پودر زغال به کوره بلند ( PCI ) معرفی نمود و اظهار داشت : این پروژه در گذشته تا حدودی اجرا شد اما به دلیل وجود چالش‌های مختلف به بهره برداری نرسیده بود لذا از ابتدای امسال برنامه ریزی به منظور بهره برداری کامل از این پروژه در دست اقدام قرار گرفت که مزایایی نظیر کاهش آلایندگی و کاهش مصرف کک را به همراه دارد که این موضوع در کاهش قیمت تمام شده مجتمع نقش بسیار کلیدی دارد.

پروژه تصفیه خانه ذوب آهن در آستانه بهره برداری

وی بیان کرد: پروژه دانش بنیان دیگر ذوب آهن که در بُعد مسئولیت اجتماعی نیز قابل توجه است، تصفیه پساب شهرها و روستاهای مجاور کارخانه است که با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا و توسط شرکت مپنا انجام شده است و در آینده نزدیک با حضور مقامات کشوری به بهره برداری می‌رسد.

کوهی اظهار کرد: این پساپ در حوضچه‌های این پروژه تصفیه شده و در خط تولید شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پروژه دو مزیت مهم بهداشتی (مربوط به شهرهای اطراف) و صنعتی (پساب داخل مجتمع است که در این تصفیه خانه طی فرایندها نوین تصفیه می‌شود) را دارا می‌باشد.

ریل ذوب آهن ضامن ایمنی و تسهیل در تبادلات تجاری

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در ادامه به تولید ریل در این مجتمع پرداخت و گفت: با افتخار اعلام می‌کنم که تنها تولید کننده ریل در غرب آسیا هستیم و کلیه خطوط مترو کشور و راه آهن سراسری با ریل این مجتمع تجهیز شده و برخی از خطوط نیز در حال نصب هستند تا ذوب آهن اصفهان در توسعه و عمران کشور و تسهیل در تبادلات تجاری با کشورهای همسایه نیز نقش آفرین باشد.

وی اضافه کرد: مترو کلان شهرهای مشهد، اصفهان و تهران و همچنین راه آهن چابهار- زاهدان، همدان – سنندج و رشت – انزلی نیز از جمله خطوط هستند که با این محصول استراتژیک ملی تجهیز شدند.

تولید آرک در ذوب آهن ثمره شناسایی هوشمند بازار در راستای ایمن سازی معادن

کوهی، تولید آرک های فولادی را از جمله دیگر محصولات ارزش افزای ذوب آهن اصفهان معرفی کرد و گفت: در گذشته آرک های چوبی در سقف معادن استفاده می‌شد که از استانداردهای لازم برخوردار نبود لذا این مجتمع عظیم صنعتی با شناسایی نیازهای بازار و بخش‌های مختلف زنجیره تولید فولاد کشور، تولید آرک های معدنی را نیز به سبد متنوع محصولات خودش اضافه کرد و در این زمینه سفارش تولید بسیاری از معادن اقصی نقاط کشور دریافت کرده است که جلوگیری از خروج ارز از کشور و ایمنی معادن را همزمان محقق می‌نماید.

وی در خصوص تولید تیرآهن بال پهن نیز اظهار داشت: با توجه به زلزله خیز بودن کشورمان تولید تیرآهن بال پهن به عنوان یک محصول ایمن برای ساختمان سازی در این مجتمع مورد توجه قرار گرفت که تسریع در ساخت ساز، کاهش قیمت تمام شده، ایجاد فضای مفید در ساختمان و ایمنی از جمله مهمترین مزایای آن می‌باشد.

کوهی گفت: تنوع بخشی به سبد محصولات ذوب آهن با رویکرد عبور از محصولات سنتی و توجه به محصولات آلیاژی با جدیت تمام در این مجتمع عظیم صنعتی دنبال می‌شود که در این فرصت اندک به برخی از آنها اشاره شد.