چهل و هفتمین اجلاسیه کمیسیون کدکس مواد غذایی (CAC 47) از ۳۰-۲۵ نوامبر ۲۰۲۴ برابر با ۱۰-۵ آذرماه ۱۴۰۳ در مرکز کنفرانس بین‌المللی شهر ژنو، کشور سوئیس برگزار شد.

به گزارش رویداد شرق به نقل از دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی، در این اجلاس که به ریاست کشور انگلیس و سه نایب رئیس از کشورهای کنیا، نیوزلند، شیلی و با حضور مسئولین سازمان خوارو بار جهانی FAO، سازمان جهانی بهداشت WHO، نمایندگانی از ۱۸۸ کشور عضو، اتحادیه اروپا، ناظران بین المللی دولتی (IGO)، سازمان غیردولتی (NGO) و آژانس‌های دیگر سازمان ملل متحد (UN) برگزار شد، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی و رایزن نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحدد در ژنو به صورت حضوری و دو نماینده از مرکز تماس کدکس ایران مستقر در سازمان ملی استاندارد ایران به صورت مجازی مشارکت فعال داشتند.
در این اجلاس، تصمیم گیری و تصویب موضوعات فنی کمیته های عمومی و محصولات کدکس شامل تصویب متون استاندارد و پیشنهادات کاری جدید، تصویب برنامه استراتژی کدکس ۲۰۳۱-۲۰۲۶ و مصوبات کمیته اجرایی CCEXEC 87، مباحث مالی و همچنین انتخابات برای رئیس و معاونان جدید کدکس در دستور کار قرار گرفت. 
مهمترین موارد مطرح شده،  بررسی تصویب نهایی استاندارد زعفران در مرحله انتشار بود که خوشبختانه با تلاش و پیگیری تیم ایران و با ارائه پیشنهادات تخصصی برای خروج از بن بست پیش آمده حاصل از چالش برچسب گذاری مابین کشورهای عضو، مصوب گردید و با توجه به اهمیت این استاندارد برای صادرکنندگان زعفران، از تاخیر در انتشار متن استاندارد جلوگیری شد. 
از دستاوردهای مهم این اجلاسیه، تصویب انتشار استاندارد زعفران بود که می تواند گام بزرگی در جهت توسعه صادرات این محصول مرغوب و با کیفیت کشور به عنوان یک کالای غیر نفتی استراتژیک باشد.
همچنین با توجه به اهمیت ذکر کشور برداشت محصولات ارزشمند مانند زعفران و وانیل بر روی برچسب محصول برای مشخص شدن اصالت کالا، مقرر شد ضمن تشکیل کارگروه الکترونیکی به ریاست کشور جمهوری اسلامی ایران و کانادا و نائب ریاست هند و ماداگاسکار، موضوع برای گنجاندن “کشور برداشت” در استاندارد مرجع برچسب گذاری کدکس مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد، که این مهم نیز گام موثری در جلوگیری از تقلب، تجارت عادلانه، رعایت حق مصرف‌کننده و معرفی زعفران باکیفیت ایران در سطح بین‌المللی می‌باشد.
 در ادامه، باتوجه به انتخابات برگزار شده، کشور کنیا به عنوان رئیس کمیسیون کدکس و کشورهای عربستان، چین و ترکیه به عنوان نایب روسای جدید کمیسیون کدکس انتخاب شدند.
 این اجلاس، شنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳به کار خود پایان داد.