رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: رتبه‌بندی نشان استاندارد با عنوان نشان برتر زمینه رقابت پذیری و ورود به بازارهای فراسرزمینی را در تولیدات داخلی ایجاد می‌کند.

 مهدی اسلام پناه گفت: رتبه‌بندی نشان استاندارد با عنوان نشان برتر یکی از موارد قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد بود که اواخر اسفند ماه سال گذشته برای نخستین بار برای تمامی صنایع موجود در کشور تدوین شد.

وی ادامه داد: از آنجایی که این نوع استاندارد از جمله استانداردهای تشویقی و اختیاری تعریف شده، به انتخاب داوطلبانه صنایع مختلف اجرای آن را آغاز کردیم که نخستین صنایع داوطلب برای دریافت این نشان، صنایع سلولزی و بهداشتی بودند.

به گفته اسلام پناه استاندارد، کف مطلوبیت و معیاری برای اطمینان بخشی کالاها و خدمات، مبتنی بر داده‌های فنی و تخصصی است که بعضی از تولیدات، خدمات و محصولات با اخذ رتبه و نمره‌ بسیار بالاتری نسبت به انواع مشابه، نشان برتر استاندارد را دریافت می‌کنند.

وی گفت: واحدهای تولید کننده‌ حائز دریافت نشان برتر به طور قطع از صادرات خوبی برخوردار می‌شوند و تلاش ما این است که با کمک دولت زمینه‌ای برای حمایت از آن‌ها در قالب تسهیلات و مشوق‌های کلان ملی برای تولیدکنندگان برتر ایجاد کنیم.

به گفته رئیس سازمان ملی استاندارد از آنجایی که واحدهای تولید کننده محصولات با کیفیت برتر نسبت به محصولات مشابه از بهترین واحدهای تولید کننده هستند، باید آنها را به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور تشویق کنیم تا مولد شده و تکثیر یابند و برای تلاش این واحدها ارزش قائل شده و آنها را در اولویت قرار دهیم.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما  گفت: در حال حاضر صنایع سلولزی و صنایع لبنی شرایط دریافت نشان برتر را داشته‌اند که به تصویب شورای راهبردی نظام استانداردسازی کشور رسیده و قسمتی از صنایع غذایی و صنایع لوله و اتصالات نیز داوطلبانه در صف انتظار برای دریافت نشان برتر هستند که قرار است تا چند ماه آینده انجام شود.

اسلام پناه تاکید کرد: فرهنگ سازی و ترویج نشان برتر نیاز به زمان دارد تا مصرف کننده بتواند نشان برتر استاندارد را درک کند.

گفتنی است بر اساس ردیف ۲۱ ماده ۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، الزامات و شاخص‌ها برای دریافت نشان استاندارد برتر تعیین شده و در سیزدهمین شورای راهبردی نظام استانداردسازی کشور به تصویب رسیده است. / ایسنا