مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی از جذب ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری بخش خصوصی در معادن استان خبر داد.
به گزارش رویداد شرق به نقل از روابط عمومی مجتمع معدنی خراسان جنوبی، علیرضا جلالیان مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی با اعلام این خبر اظهار داشت: عمده این سرمایهگذاریها در بخش معادن طلا، آهن، سرب و روی بوده است.
وی با اشاره به فعالیتهای انجام شده توسط این مجتمع در استان، بیان کرد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به عنوان بازوی اجرایی سازمان ایمیدرو فعالیت خود را از سال ۹۳ در استان آغاز کرده است.
مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی، توسعه فعالیتهای معدنی در استانهای کمتر توسعه یافته و محروم و ایجاد زمینه جهت حضور بخش خصوصی در حوزه معادن استان را یکی از مهمترین راهبردهای این شرکت عنوان کرد و گفت: ایمپاسکو با انجام اکتشافات و همچنین ایجاد زیرساختهای معدنی سبب کاهش ریسک سرمایه گذاری و متعاقب آن افزایش رغبت در بین سرمایهگذاران بخش خصوصی جهت حضور در حوزه معدنی استان شده است.
جلالیان از انجام۱۱۰ هزار متر حفاری مغزهگیری جهت شناسایی ذخایر معدنی استان خبر داد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نزدیک به ۷ هزار میلیارد ریال جهت انجام فعالیتهای اکتشافی در استان هزینه کرده و همواره انجام فعالیتهای اکتشافی در این استان جزء اولویتهای شرکت بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ریسک بالا و هزینههای مرتبط فعالیتهای اکتشافی یکی از مهمترین موانع جهت فعال سازی معادن غیرفعال استان است، بیان داشت: این شرکت با انجام سرمایهگذاری در حوزه اکتشافی ریسک این فعالیتها را کاهش داده و با شناسایی ذخایر ارزشمند معدنی در استان زمینه حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی را فراهم کرده است.
مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه انجام این فعالیتهای اکتشافی منجر به شناسایی ذخایر قابل توجهی معدنی استان شده است، گفت: این ذخایر شناسایی شده در گام بعدی و در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی پس از برگزاری مزایده عمومی به سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار میشود که در این راستا تاکنون ۶ معدن دارای پروانه بهرهبرداری این مجتمع به بخش خصوصی واگذار و بهره برداری از آنها با مشارکت بخش خصوصی در حال انجام است.
جلالیان به واگذاری معدن طلای هیرد از سال ۹۸ به شرکت آباد راهان پارس طی مزایده عمومی اشاره کرد و گفت: این سرمایهگذار بلافاصله بعد از تحویل زمین بهرهبرداری از معدن و به موازات آن ایجاد احداث کارخانه فرآوری طلای هیرد را آغاز کرد و توانست طی مدت دو سال تولید شمش طلا در این کارخانه را عملیاتی کند.
وی از هزینه کرد ۱۰ هزار میلیارد ریالی در کارخانه فرآوری طلای هیرد توسط این سرمایه گذار خبر داد و گفت: در حال حاضر زمینه اشتغال بیش از ۲۶۰ نفر به صورت مستقیم در این معدن و کارخانه فراهم شده و راه اندازی این معدن نقش بسزایی در تحول و شکوفایی منطقه و مهاجرت معکوس در روستاهای اطراف داشته است.
مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی با بیان اینکه معدن طلای خونیک نیز به عنوان دومین معدن طلای تحت مدیریت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال۱۴۰۰ و طی برگزاری مزایده عمومی به شرکت توسعه معادن غدیر واگذار شد، عنوان کرد: طرح فرآوری این معدن نیز از بهمن ماه سال ۱۴۰۲ کلنگ زنی شد و تاکنون بیش از ۶ هزار میلیارد ریال در این طرح هزینه شده است.
به گفته جلالیان با بهرهبرداری از این کارخانه زمینه اشتغال ۳۰۰ نفر فراهم و سالانه بالغ بر ۴۰۰ کیلوگرم بر ظرفیت تولید طلای استان افزوده خواهد شد.
وی یادآور شد: علاوه بر این طی سالهای گذشته معدن آهن حنار، روی ملوند، سرب و روی ازبکوه و آهن بیشه طی برگزاری مزایدههای عمومی به سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار شده است.
جلالیان اضافه کرد: تاکنون در ۱۳ محدوده اکتشافی استان با انجام اکتشافات اولیه موفق به اخذ پروانه اکتشاف شدهایم که با انجام اکتشافات تکمیلی و شناسایی ذخایر قطعی و قابل سرمایه گذاری، این معادن نیز پس از طی مراحل قانونی به بخش خصوصی واگذار خواهند شد.
وی ایجاد زمینه اشتغال برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در بخش معادن استان را یکی از مهمترین دستاوردهای این مجتمع اعلام کرد و گفت: علاوه بر این سازمان ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای استان بخشی از دغدغههای معدن داران استان در این حوزه را مرتفع کرده است.
وی از هزینه کرد ۹۰۰ میلیارد ریالی جهت اجرای پروژه خط انتقال آب به منطقه طلادار هیرد خبر داد و افزود: با اجرای این خط به طول۳۲ کیلومتر آب مورد نیاز معادن منطقه فراهم شد.
جلالیان مشارکت در پروژه برق رسانی به معادن منطقه شاهکوه نهبندان به طول ۵۸ کیلومتر و با اعتبار ۱۳۰۰ میلیارد ریال، مشارکت در احداث پست ۴۰۰ کیلو ولت نهبندان با سرمایه گذاری ۴ هزار میلیارد ریالی، احداث سولههای نگهداری مغزههای حفاری در معدن هیرد شامل دو باب سوله با مساحت تقریبی ۱۶۰۰ متر مربع و ظرفیت انبارش ۱۰۰ هزار متر مغزه حفاری با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال را از دیگر پروژههای زیرساختی انجام شده در حوزه معادن استان برشمرد.
وی اضافه کرد: همچنین سازمان ایمیدرو تاکنون بالغ بر ۷۰۰ میلیارد ریال جهت برقرسانی به معادن سرب و روی غنی آباد و بیش از ۱۲۰۰ میلیارد ریال جهت احداث پایگاه امداد و نجات در شهرستان طبس هزینه کرده است.