معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه گفت: با رشد ۲.۲ درصد تولید در گروه فولاد مبارکه، ایران با دو پله صعود به جایگاه هشتمین تولیدکننده فولاد جهان دست یافت.
به گزارش رویداد شرق به نقل از ایراسین، غلامرضا سلیمی، معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه، ضمن تأیید این خبر گفت: براساس آمار اعلامشده از سوی انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ایران در نیمسال نخست سال جاری میلادی (۱۰ دیماه ۱۴۰۱ تا ۹ تیر ۱۴۰۲) علیرغم رشد منفی تولید فولاد جهان، ۴.۸ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه تولید فولاد ایران در بازه زمانی یادشده با رشد ۴.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تن افزایش یافته است، گفت: تولید گروه فولاد مبارکه (شرکت فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد سبا) در نیمه نخست سال جاری میلادی ۵ میلیون و ۱۸۰ هزار تن بوده که این میزان تولید سهم ۳۲.۲ درصدی گروه فولاد مبارکه از کل تولید فولاد کشور را نشان میدهد.
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه گفت: خوشبختانه در ماههای پایانی سال ۱۴۰۱ شاهد رکوردشکنی متعدد در گروه فولاد مبارکه بودیم؛ تاجاییکه ۱۰ روز مانده به پایان سال، تولید گروه فولاد مبارکه از ۱۰ میلیون تن و در پایان اسفند نیز با عبور از ظرفیت اسمی شرکت به ۱۰ میلیون و ۲۴۴ هزار تن رسید.
بنا بر اظهارات سلیمی، چابکسازی سازمان برای تولید بهینه و مستمر، افزایش بهرهوری کارکنان، کسب رکوردهای تولید در گروه فولاد مبارکه طی روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ و دستیابی به ۷ رکورد تولید در فروردینماه ۱۴۰۲ و تداوم این روند از مهمترین عوامل افزایش تولید در گروه فولاد مبارکه بوده است.
گفتنی است ایران از سال ۲۰۱۸ میلادی تا ۲۰۲۲ میلادی دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان به شمار میآمده است، اما در سال نیم سال نخست سال جاری میلادی در جایگاه هشتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان قرار گرفته و برزیل و ترکیه به ترتیب رتبههای ۹ و ۱۰ و چین، هند، ژاپن، آمریکا، روسیه، کره جنوبی و آلمان همچنان رتبههای یک تا هفت تولید جهانی فولاد را به خود اختصاص دادهاند.
بنا بر آمار انجمن جهانی فولاد در ششماهه نخست سال ۲۰۲۳، ۹۴۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تن فولاد در جهان تولید شد. حجم تولید جهانی در این مدت از سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۱ کمتر بوده است. تولید چین نیز در نیمسال اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۱.۳ درصدی به ۵۳۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.
تولید فولاد هند و روسیه نیز همچون چین و ایران در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد مثبت داشت؛ اما دیگر کشورهایی که در فهرست ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد جهان قرار دارند، نیمه اول سال جاری میلادی را با کاهش تولید نسبت به نیمه اول پارسال این سال سپری کردند.