پلتفرم تأمین مالی جمعی آیبیکراد تأمین سرمایه تمدن در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با ثبت بیش از ۸٫۶۰۰ میلیارد ریال تأمین مالی جمعی، سهمی معادل ۲۱ درصد از حجم تأمین مالی جمعی طرحهای سرمایهپذیر کشور را به خود اختصاص داد.
به گزارش رویداد شرق به نقل از مدیریت ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن، بر اساس دادههای شرکت فرابورس ایران، در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۷۲ طرح تأمین مالی جمعی برای سرمایهپذیری بر روی سکوهای تأمین مالی جمعی دارای مجوز فرابورس قرار گرفتند. در این میان سکوی تأمین مالی جمعی آیبیکراد با ۳۶ طرح موفق، ۱۳٫۵ درصد از تعداد کل طرحها را به خود تخصیص داد. اما حجم ریالی تأمین مالی صورت گرفته توسط آیبیکراد، عاملی است که موجب شده تا این پلتفرم به رکوردی بینظیر دست یابد.
بر اساس این گزارش حجم ریالی منابع مورد نیاز ۲۷۲ طرح سرمایهپذیردوره مذکور، عددی معادل ۴٫۱ همت بوده که ۲۱ درصد از این میزان یعنی ۸٫۶۰۰ میلیارد ریال، سهم سکوی آیبیکراد از صنعت تأمین مالی جمعی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ بوده است.
همچنین حجم ریالی طرحهای فعال این پلتفرم در پایان نیمه اول ۱۴۰۳، رقمی بالغ بر ۱۹٫۳۰۰ میلیارد ریال میباشد.
سکوی تأمین مالی جمعی آیبیکراد
شرکت تأمین سرمایه تمدن با هدف سهولت دسترسی صاحبان ایده به سرمایه مورد نیاز، اقدام به راهاندازی سکوی تأمین مالی جمعی آیبیکراد (iBCrowd) نمود که دانش و پیشینه درخشان تمدن، این نهاد خوشنام بازار سرمایه، سبب رشد و بلوغ آیبیکراد در مدت زمانی کوتاه گردید. این سکو که فعالیت خود را با موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار از سال ۱۴۰۰ آغاز نموده است، موفق به تأمین بیش از ۳ همت از طرحهای سرمایهپذیر طی این مدت شده است.
همچنین تأمین سرمایه تمدن به عنوان مالک پلتفرم آیبیکراد که بزرگترین و اثرگذارترین سکوی بازار تأمین مالی خرد کشور محسوب میشود، با رویکردی مسئولانه همواره تلاش دارد تا نرخ تأمین مالی طرحهای سرمایهپذیر را در محدوده منصفانه تعیین نماید تا علاوه بر کمک به رشد تولید کشور از طریق تأمین مالی بنگاههای خرد، پایداری سودآوری و کاهش ریسک نکول را برای سرمایهگذاران تضمین نماید.
چرا سکوی تأمین مالی آیبیکراد؟
مدیریت سکو توسط یکی از بزرگترین نهادهای مالی کشور به پشتوانه سهامداران بانکی، بازدهی بالا برای سرمایهگذاران، نظارت بر حسن اجرای طرح توسط پلتفرم، سرمایهگذاری با حداقل مالیات، تنوع پروژهها و سرمایهگذاری غیرحضوری از طریق سامانه آنلاین www.ibcrowd.ir از جمله مواردی هستند که سرمایهگذاری از طریق آیبیکراد را به یک مشارکت جذاب، مطمئن و پرسود با حداقل ریسک بدل ساخته است.
تأمین مالی جمعی از انواع ابزارهای تامین مالی برای بنگاههای اقتصادی محسوب میشود که در سالهای اخیر در جهان و ایران مورد توجه بسیاری از صاحبان ایده، طرحهای سرمایهپذیر و سرمایهگذاران قرار گرفته است. در کشور ما نیز استقبال طرفین سرمایهپذیر و سرمایهگذار موجب شده تا ظهور سکوهای تأمین مالی جمعی با رشد خیرهکنندهای مواجه شود. بر اساس دادههای موجود در حال حاضر ۳۳ سکوی فعال در ایران که مجوزهای لازم را از شرکت فرابورس ایران اخذ نمودهاند فعالیت میکنند. باید اشاره کرد در ایران تأمین مالی جمعی عمدتاً با هدف تأمین سرمایه در گردش شرکتها صورت میپذیرد.