امیر ساوجی نیا – مدیرعملیات اجرایی صندوق های سرمایه گذاری تامین سرمایه تمدن : حتماً هر کدام از ما در موقعیتی قرار گرفتیم که به اقتضای شرایط، سرمایه گذاری در طلا، مناسب ترین گزینه برای ما محسوب می شود اما یکسری عوامل مثل ریسک نگهداری، اصالت کالا، هزینه معامله و … مانع ورودما به این سرمایه گذاری شده است ، اما خوشبختانه این روزا با آمدن صندوق سرمایه گذاری طلا این موانع برطرف شده است.
در واقع صندوق های طلا ابزار مالی نوینی هستند که به ما امکان سرمایه گذاری طلا رو بدون خرید فیزیکی آن میسر می کنند، در حالی که در گذشته تنها با خرید فیزیکی طلا، این سرمایه گذاری انجام میشد. با سرمایه گذاری در صندوقهای طلا، بدون تحمل ریسک اصالت کالا، شرایط نگهداری و … می توانیم بازدهی نزدیک به این فلز گرانبها را کسب کنیم. از مزیت دیگر این صندوق ها، اینکه تمام سرمایهگذاری ها توسط تیم تحلیل حرفهای انجام می شود و سعی بر آن است که حتی المقدور سرمایهگذاران از نوسانات ناگهانی در امان باشند. البته توجه داشت که بازده این صندوقها دقیقاً برابر با بازده سکه طلا و شمش طلا نیست ولی به دلیل داشتن همبستگی بالا با شاخصهای بازار طلا، بازدهی متناسب با آن حاصل می شود.
شرکت تامین سرمایه دانش بنیان تمدن به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در بازار سرمایه در راستای تکمیل زنجیره ارائه خدمت مدیریت دارایی خود، موفق به اخذ مجوز تغییر فعالیت “صندوق سرمایه گذاری طلای تابان تمدن” به عنوان سیزدهمین صندوق سرمایه گذاری کالایی مبتنی بر طلا از سازمان بورس و اوراق بهادار شده است.
تاریخچه صندوق :
این صندوق سرمایه گذاری در تاریخ ۱۳۹۰/۰۲/۲۴ با نام صندوق سرمایه گذاری توسعه صادرات و با هدف جمع آوری سرمایه از سرمایه گذاران و تشکیل سبدی از دارایی برای ایشان تاسیس گردید؛ با عنایت به اهمیت صنعت طلا در اقتصاد کشور و با هدف تکمیل زنجیره خدمات، شرکت تامین سرمایه دانش بنیان تمدن به عنوان مدیر صندوق تصمیم به تغییر نوع این صندوق از “سهامی ” به ” کالایی مبتنی بر طلا ” گرفت .
این مهم نهایتاً پس از پیگیری فراوان و با همکاری و مساعدت مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار و بورس کالا به عنوان سیزدهمین صندوق سرمایه گذاری کالایی درج شده در بورس کالا با نماد”تابش” به وقوع پیوست .
موضوع فعالیت صندوق :
همانگونه که قبلاً هم ذکر شد، پیش از تغییر نوع، موضوع فعالیت صندوق، سرمایهگذاری در سهام ، اوراق بهادار با درآمد ثابت و سپرده بانکی بود لیکن در حال حاضر موضوع فعالیت صندوق، عمدتأ سرمایه گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر گواهی سپرده کالایی طلا (شمش، سکه طلا و…)، اوراق مشتقه مبتنی بر طلا، و تا حدودی سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت، سپرده بانکی و مدیریت ریسک مورد قبول آن میباشد . لازم به توضیح است که سرمایه گذاری های فوق به قصد فروش پیش از سررسید یا تحویل فیزیکی میباشد.
مزایای سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری طلای تابان تمدن :
- سرمایه گذاری با هر مقدار منابع (حتی ۵۰۰ هزار تومان)
- نقدشوندگی بالا (دو روز کاری )
- صندوق از نوع قابل معامله در بورس و به صورت آنلاین در دسترس میباشد .
- معاف از مالیات
- از بین رفتن ریسکهای مربوطه (سرقت، گمشدن، تقلب و…)
نحوه سرمایه گذاری در صندوق :
برای سرمایه گذاری در این صندوق کافی است که متقاضیان دارای کد معاملاتی بوده و از طریق کلیه کارگزاری های کشور اقدام به خرید در نماد ” تابش ” نمایند . معاملات ثانویه صندوق سرمایه گذاری طلای تابان تمدن با نماد «تابش» از فردا، چهارشنبه ۲۴ آبان آغاز می شود.
وضعیت فعلی صندوق های سرمایه گذاری کالایی مبتنی بر طلا :
همانطور که قبلاً هم اشاره شد صندوق سرمایهگذاری طلای تابان تمدن ؛ سیزدهمین صندوق سرمایهگذاری دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار خواهد بود . در حال حاضر دارایی این گروه از صندوق ها بیش از ۱۷۵ همت میباشد .
سقف واحدهای صندوق سرمایه گذاری طلای تابان تمدن در حال حاضر ۲۰۰ میلیارد تومان میباشد که پیش بینی میکنم در ساعات اولیه عرضه این تعداد به اتمام رسیده و سقف صندوق تکمیل بشود ؛ در فاز بعدی با مساعدت سازمان بورس و اوراق بهادار برنامه داریم سقف صندوق را به یک همت برسانیم و در نهایت پیش از پایان سال جاری این عدد به دو همت رسانیده شود .
چشم انداز آتی :
وضعیت فعلی صندوق های سرمایه گذاری کالایی مبتنی بر طلا :
از انجایی که قیمت طلا به دو عامل مهم قیمت دلار و اونس جهانی طلا بستگی دارد، تغییر هر کدام از این عوامل چه در جهت افزایش و چه در جهت کاهش می تواند به چشم انداز سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران اثر بگذارد. برای تحلیل قیمت دلار باید چشمانداز آن نسبت به تورم بررسی شود که البته همانطور که شاهد هستیم از روند افزایشی تورم طی چند ماه اخیر کاسته شده و برای تداوم این مسیر باید منتظر گزارش ماههای آتی باشیم. از طرف دیگر اونس جهانی طلا که در حال حاضر در محدوده قیمتی مطلوب قرار دارد، تابعی از وضعیت سیاسی و اقتصادی و …حاکم بر کشورهاست.