رویداد شرق –رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از برگزاری نشستهای متعدد با شرکتهای دانشبنیان ارایه دهنده روشهای فناوری در ساختوساز خبر داد و گفت: در برنامه است تا علاوه بر روشهای سنتی از روشهای نوین ساختوساز در اجرای نهضت ملی مسکن، بهره ببریم.
محمد شکرچیزاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتوگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درباره برنامههای آن مرکز برای استفاده از فناوریهای نوین و بهبود کیفیت مصالح ساختمانی با توجه به اجرای طرح نهضت ملی مسکن، توضیح داد: از زمانی که اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام آمادگی کرده است تا بتواند معرفی مناسبی از صنعتیسازی و بهرهمندی از روشها و فناوریهای نوین ساخت و شرکتهای ارایه دهنده این تکنولوژی ارایه بدهد.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه از سال ۱۳۸۶ تاکنون مسئولیت بررسی، تعیین و تایید فناوریهای نوین در سیستمهای ساختمانی به مرکز تحقیقات محول شد، گفت: منظور از فناوریهای نو، فناوریهایی است که هنوز در مقررات ملی و کنترل ساختمان، همه جوانب آن مورد بررسی قرار نگرفته است و مرکز تحقیقات به عنوان نهاد حاکمیتی، مسئولیت بررسی و تعیین آنها را بر اساس قوانین کشور و آییننامههای اجرایی و مصوبات مربوطه برعهده دارد. در جلساتی نیز که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد این مسئولیت برعهده مرکز تحقیقات، قرار گرفت تا هم ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و هم ظرفیت شرکتهایی که فناوریهای نو را برای ساخت و ساز مسکن تعقیب میکنند، مورد استفاده قرار بگیرد.
شکرچیزاده از برگزاری جلساتی در هفته جاری و هفته آتی با شرکتهای دارای فناوریهای نوین در ساخت و ساز خبر داد و افزود: در جلساتی که به زودی برگزاری میشود، آخرین وضعیت شرکتهای دانش بنیان و دارای فناوریهای نوین مورد ارزیابی قرار میگیرد و گزارشهای مربوطه نیز به وزارتخانه اعلام خواهد شد. همچنین با شرکتهای دانش بنیان به شکل مجزا، جلساتی را در خصوص اجرای نهضت ملی مسکن با تاکید بر سه عامل زمان، کیفیت و هزینه خواهیم داشت تا از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در اجرای قانون جهش تولید مسکن، استفاده بهینه بشود.
وی خاطرنشان کرد: در هفتههای اخیر، شاهد مراجعات بیشتری از شرکتهای دارای فناوریهای نوین به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بودیم که این خود نویدبخش این موضوع است که بتوانیم از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم و بتوانیم در کنار روشهای سنتی از روشهای نوین نیز در ساخت و ساز، بهره ببریم.
شکرچیزاده تصریح کرد: در دستور کار مرکز است تا ارزیابی واقعگرایانه از اجرای روشهای فناوری در ساخت و ساز طی سنوات گذشته داشته باشد. همچنین یک برآورد کارشناسانه و آسیبشناسانه به ویژه از پروژههای مسکن مهر به ویژه آنهایی که از روشهای نوین استفاده شده داشته باشیم تا بتوانیم از نتایج آنها در طرح نهضت ملی مسکن بهرهمند شویم.