علی گلشنی نماینده ویژه وزیر صمت و رییس شورای تحول و پیشرفت وزارت صمت، حمیدرضا فلاح رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان و هیات همراه با امین ابراهیمی مدیرعامل و قائممقام و جمعی از معاونان و مدیران شرکت فولاد خوزستان روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در سالن کنفرانس ساختمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دیدار نمودند.
گلشنی در این نشست گفت: فولاد خوزستان پیشرو در صنعت فولاد است. این شرکت با تمام توان خود در حال تلاش بوده و ارزآوری برای کشور دارد. اگر شرکتهای پیشران در صنعت مانند شرکت فولاد خوزستان حمایت شوند، با توجه به شعار سال ما شاهد جهش تولید خواهیم بود.
نماینده ویژه وزیر صمت اظهار داشت: ناترازی انرژی یکی از مشکلاتی است که شرکت فولاد خوزستان با آن دست به گریبان است و در کاهش آمار تولید این شرکت تا ۵۰ درصد تاثیرگذار بوده است. برطرف نمودن مشکلات موجود در صنعت، نیاز به حمایتهای رسانهای دارد. این آمادگی وجود دارد که برای برطرف نمودن مشکلات گامهای موثری برداشته شود.
رییس شورای تحول و پیشرفت وزارت صمت در ادامه گفت: از شرکت فولاد خوزستان با وجود کارکنان خلاق و با تدبیری که دارد، انتظار خطشکنی میرود. وزارت نیرو در راستای افزایش تولید، صادرات و بهرهوری شرکتهای بزرگ تولیدی، بیش از پیش همراه و همگام باشد.
گلشنی تصریح نمود: ما نباید دچار خود تحریمی شویم. اکنون که شرکتهای بزرگ تولیدی در کشور تحریم هستند، باید از داخل کشور کمک ویژهای به این شرکتها انجام شود تا اثرات مثبت آن در صنایع پایین دستی و در مجموعههای خُرد و متوسط نیز دیده شود.
حمیدرضا فلاح رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: موانعی در پیش پای صنعت استان و فولاد استان وجود دارد. عوارض صادراتی و محدودیت حاملهای انرژی، فشار زیادی را بر صنعت فولاد استان وارد نموده است. اختلاف نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد، فشار زیادی به صنعت وارد نموده است.
امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: این شرکت ارزآوری مناسب و همچنین رتبه نخست در صادرات تولیدات غیرنفتی در سطح کشور را دارد. فولاد خوزستان نیروی انسانی خبرهای را تربیت کرده است. صنعت فولاد کشور با تهیه زیرساختها می تواند تا ۶۰ میلیون تن ظرفیت را در کشور ایجاد نماید. با توجه به ظرفیت ۳۲ میلیون تنی در سال گذشته، بیش از نیمی از آن، مازاد بر نیاز داخل است.
ابراهیمی اظهار داشت: با توجه به شعار سال جدید که سه کلیدواژهی مردم، تولید و جهش را به همراه دارد، وجود عوارض صادراتی به نوعی، تنبیه صادراتی برای فولاد خوزستان و این صنعت در نظر گرفته شده است. با توجه به دو برابر نیاز داخلی که در تولید فولاد وجود دارد، یکی از مهم ترین چالشهای ما، تحریمهای سخت صادراتی در سال ۲۰۲۰ و وضع عوارض داخلی است.
وی در ادامه گفت: با نگاهی که به صنعت فولاد وجود دارد، زیرساختهای آب و برق و گاز متناسب با برنامههای توسعهای کشور انجام نشده است. کمتر از ۱۰ درصد برق، ۲ درصد گاز و ۲ درصد آب کشور در این صنعت مصرف میشود. اما در سه سال گذشته، هزینه برق ۳ برابر، گاز نزدیک به ۱۰ برابر و آب نزدیک به ۵ برابر افزایش یافته است.
ابراهیمی گفت: در دو سال گذشته به دلیل قطعی حاملهای انرژی، شرکت فولاد خوزستان نزدیک به ۱۳ همت دچار زیان شده است. در فصلهای گرم سال، به راحتی قطعی حامل انرژی برق برای شرکت فولاد خوزستان انجام میشود. بنابر تحقیقات انجام شده اگر هر منزل در کشور ۱۵ دقیقه قطعی برق داشته باشد، کمبود برق صنعت جبران میشود. در شرکت فولاد خوزستان، استفاده از گاز سنگین، بهره وری تولید محصول فولادی را کاهش میدهد.
ابراهیمی در ادامه بیان نمود: این شرکت برای افق ۱۴۱۰ حرکت توسعهای را برای خود تعریف نموده و با به بهرهبرداری از زمزم ۳ شرکت که به دستان رییسجمهور محترم افتتاح شد و پروژه فولادسازی در فولاد شادگان و با توجه به توسعه یافتگی شهر، پروژه وینفنسینگ برای پیشگیری از بادبرگی مواد اولیه و انتشار آلودگی در محیط پیرامون که در حال انجام است و دیگر اقدامات، مسیر را برای دستیابی به چشم انداز افق ۱۴۱۰، هموار خواهد ساخت.