مدیر آزمایشگاه‌های شرکت فولاد مبارکه از موفقیت آزمایشگاه‌های این شرکت در ارزیابی تجـــــــــــدید گواهیـــــــــــنامه بیــــن‌المللی استــانــدارد ISO/IEC 17025-2017 خبر داد.

امیر صالحی مدیر آزمایشگاه‌های شرکت فولاد مبارکه در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: عنوان استاندارد ISO/IEC 17025-2017 الزامات عمومی برای احراز صلاحیت آزمایشگاه‌های آزمون و کالیبراسیون است و پیاده‌سازی و اجرای الزامات این استاندارد برای آزمایشگاه‌های شرکت‌هایی که در عرصه بین‌المللی فعالیت می‌کنند و استراتژی آن‌ها تولید محصولات باکیفیت است ضروری است. 
در ارزیابی این استاندارد، آزمایشگاه از نظر فنی و مدیریتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در ارزیابی فنی وجود روش‌های آزمون به‌روز و معتبر، سوابق تصدیق و صحه‌گذاری روش‌های آزمون، نحوه محاسبه عدم قطعیت نتایج حاصل از آزمون، مهارت کارکنان، تأسیسات و شرایط محیطی مناسب، کفایت تجهیزات و قابلیت ردیابی کالیبراسیون آن‌ها و… مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. از نظر مدیریتی نیز استقلال، التزام به رازداری و حفظ محرمانگی اطلاعات آزمایشگاه، وجود ساختار مناسب، در دسترس بودن منابع موردنیاز و کنترل مستندات و سوابق و… در آزمایشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.


وی افزود: اجرای الزامات این استاندارد و اخذ گواهینامه مربوطه همواره موردتوجه مشتریان، سازمان ملی استاندارد، سازمان‌ها و نهادهایی است که به دلایل گوناگون شرکت فولاد مبارکه را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. خوشبختانه پیاده‌سازی و اجرای الزامات این استاندارد بیش از یک دهه است که در شرکت انجام شده و در این مرحله برای سومین بار، تجدید گواهینامه بین‌المللی این استاندارد در آزمایشگاه‌های آزمون شرکت فولاد مبارکه و فولاد سبا با موفقیت انجام گرفته است.
مدیر آزمایشگاه‌های شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: مؤسسه‌ای که فولاد مبارکه را در این استاندارد تأیید صلاحیت کرده، آژانس بین‌المللی تأیید صلاحیت کشور ترکیه (TURKAK) است که یک مرجع بین‌المللی و مورد تأیید اتحادیه بین‌المللی تأیید صلاحیت آزمایشگاه‌ها (ILAC) و اتحادیه منطقه‌ای تأیید صلاحیت اروپا (EA) است و همین امر باعث اعتبار بین‌المللی نتایج آزمون آزمایشگاه‌های شرکت است.
وی اذعــــان داشت: با تـــــوجه به تغیــــیر ویـــــــــــرایش استــــــاندارد 
ISO/IEC 17025 از ویرایش ۲۰۰۵ به ۲۰۱۷ و الزام به انجام ممیزی با توجه به ویرایش جدید، ارتقای سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه‌های شرکت مطابق با این ویرایش در دستور کار قرار گرفت و با استفاده از توان کارشناسی آزمایشگاه‌ها و برگزاری ۳۰ جلسه کارشناسی، الزامات جدید پیاده‌سازی شد و با برگزاری ممیزی داخلی از کفایت اقدامات انجام‌گرفته اطمینان حاصل گردید. در ویرایش جدید، ساختار استاندارد به‌طورکلی تغییر کرده و رویکرد مبتنی بر ریسک و فرصت به آن اضافه شده است. در راستای اجرای الزامات این استاندارد، بیش از ۱۶ مورد برگزاری مقایسه بین‌آزمایشگاهی و یا شرکت در آزمون مهارت در زمینه آزمون‌های مرتبط با محصولات، مواد اولیه و مواد مصرفی در سطح ملی و بین‌المللی توسط آزمایشگاه‌های شرکت انجام شده است که خوشبختانه در همه این مقایسه‌ها نتایج صادره از آزمایشگاه‌های شرکت مورد تائید قرار گرفته‌اند.
صالحی در پایان از تلاش و زحمات همه همکاران در واحد آزمایشگاه‌های آزمون شرکت فولاد مبارکه و فولاد سبا و مدیریت بازرسی فنی و اتوماسیون و ابزار دقیق، امور قراردادها، خدمات عمومی، سیستم‌ها و فناوری اطلاعات، تضمین کیفیت تشکر و قدردانی کرد.