چهارشنبه، ۹ آبان ماه نشست هم‌اندیشی اعضای سازمان نصر با سید محمد آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.

به گزارش رویداد شرق به نقل از روابط‌عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران و به نقل از نصر کشور، چهارشنبه، ۹ آبان ماه نشست هم‌اندیشی اعضای سازمان نصر با سید محمد آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.

سید محمد آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی در این نشست گفت: «ما در کشور سازوکارهای مختلفی داریم که کسب‌و‌کارها درگیر آن هستند و مرکز ملی فضای مجازی ارتباط نزدیکی با بخش خصوصی برقرار کرده تا مسائل و مشکلات این بخش مرتفع شود و در حال حاضر با سایر نهادها در حال تعامل و همکاری برای تسریع در این امور هستیم و امیدواریم تغییر جدی در این حوزه اتفاق بیفتد».

او با اشاره به این که معاونت علمی ریاست جهوری نقش پدافند کسب‌و‌کارها را ایفا خواهد کرد افزود: «مسئله، پیچیده‌تر از مسائل مرسوم است و در حوزه‌ی کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال علاوه بر رقابت بخش خصوصی و دولتی شاهد رقابت بخش خصوصی سنتی با دیجیتال نیز هستیم».

آقامیری تاکید کرد: «این مهم پیچیدگی را برای حل این موضوع زیاد کرده و وظیفه تنظیم‌گر این است که سهم بازار را مدیریت کند و فشار را کاهش دهد ولی هنوز در کشور بلوغ کامل ایجاد نشده و این چالش جدی است و بیشتر از این که در کشور برای تحقق آن نیاز به سیاست گذاری وجود داشته باشد، نیاز به گفتمان سازی است».

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که در مسائل مختلف مثل رمزارزها که جدید است، نیاز به آگاهی و شناخت، بیشتر است، تصریح کرد: «به دلیل ناآشنایی با موضوعات حوزه فضای مجازی نیاز است که همه با هم گفتمان سازی ایجاد کنیم و باید شناخت در این حوزه بیشتر شود تا تغییر در مشاغل و در اصناف مختلف، پذیرفته شود».

او در ادامه این نشست اضافه کرد: «ما باید بتوانیم گام‌های بزرگ برداریم، تجربیات موفق ایجاد کنیم و هدف‌هایی شفاف و مشخص بگذاریم تا بتوانیم خواسته‌های این حوزه را محقق کنیم و این مهم قابل تحقق است ولی زمانی قابل تحقق است که موضع و دیدگاه‌ها نسبت به این حوزه تغییر کند».

دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: «باید آگاهی خوبی نسبت به اقتصاد دیجیتال ایجاد شود تا باور این که خدمات دیجیتال یکی از راه‌های توسعه عدالت در کشور است، فراگیر شود».

آقامیری با اشاره به لزوم تقویت نیروی انسانی گفت: «حفظ و تقویت این حوزه بسیار مهم است و باید برای آن برنامه داشته و چشم‌انداز خوبی برای آن پیش‌بینی کنیم».

او با بیان این که بسیاری از مشکلات با پیگیری مرکز ملی فضای مجازی و همکاری خوب دولت جدید در حال پیگیری و حل شدن است، ابراز امیدواری کرد: «به زودی شاهد رفع بسیاری مشکلات در حوزه اقتصاد دیجیتال خواهیم بود و در این مسیر، حتما از نظرات و دیدگاه های بخش خصوصی استفاده خواهد شد».

دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه گفت: «مصوبات متعددی تاکنون شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی در حوزه سند راهبردی، تنظیم‌گری سکوها، سند تسهیم درآمد و حتی سندباکس داشته که با اجرای کامل این مصوبات بسیاری از مشکلات حل خواهد شد».

آقامیری خاطر نشان کرد: «در حوزه هوش مصنوعی چالش داریم و لایه‌های مختلف آن نیاز به تعادل در کشور دارد که در حال تلاش برای تفکیک اجرا و تنظیم‌گر با هم هستیم و برای تحقق این فرآیند، تعدد ذی ربطان در تنظیم‌گری فضا را متعادل می‌کند و توازن در تصمیم‌گیری ایجاد می‌شود که پیگیری آن در کمیسیون عالی تنظیم مقررات در حال پیگیری است».

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پایان صحبت‌های خود تصریح کرد: «ما آماده همکاری در تمامی زمینه ها برای کمک به بخش خصوصی و کسب و کارهای فعال در حوزه فضای مجازی هستیم و با همکاری هم می‌توان مشکلات این حوزه را حل کرد».

در ادامه این نشست، علی حکیم جوادی، رئیس سازمان نصر کشور و رئیس هیئت‌مدیره دوره هفتم سازمان نصر تهران گفت: «با وجود اینکه کارهای خوبی صورت گرفته اما ما در حوزه‌ای در حال فعالیت هستیم که چالش های روزمره‌ای دارد».

او با اشاره به آشنایی آقامیری با سازمان نصر گفت: «امسال که سال جهش تولید با مشارکت مردم است، فرصت بسیار خوبی است که از این ظرفیت عظیم در جهت توسعه اقتصاد بخصوص اقتصاد دیجیتال در کشور بهره‌برداری کرد؛ دوستان حاضر در این نشست بخشی از این خیل عظیم دست اندرکاران این حوزه هستند که امروز ما توفیق داریم که در خدمت‌شان باشیم و دغدغه‌ها را بشنویم».

حکیم جوادی ادامه داد: «علی رغم همه بحث‌هایی که امروز یا در گذشته صورت گرفته، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حد شعار بوده و بنظر می‌رسد سازوکار و راهکار بهره‌گیری از این ظرفیت را نداریم. گاه احساس می‌شود نزدیکی دولت به بخش خصوصی تبعاتی برای مسئولان داشته باشد اما حقیقتاً ما امروز با مسئولان کشور که صحبت می‌کنیم به این نتیجه می‌رسند که بدون همکاری و هماهنگی بخش خصوصی امکان رشداقتصادی وجود ندارد».

رئیس سازمان نصرکشور با اشاره به اینکه انتظار ما از مرکز ملی فضای مجازی این است که بتوانیم حضور بخش خصوصی را در تصمیم‌گیری بر سر برخی مصوبات شورای عالی فضای مجازی داشته باشیم، گفت: «ما شاهدیم بنابر مقتضیاتی که کشور دارد، شوراهایی در کشور چه در حوزه امنیت و چه در بحث هوش مصنوعی، تشکیل شده اما ردپایی از بخش خصوصی در این شوراها وجود ندارد و نهایتاً به حضور یک نماینده بسنده می‌شود».

او افزود: «یکی از درخواست‌های ما این است، بخشی از دستورجلسات شورای عالی فضای مجازی در مسیری قرار بگیرد که شعار مهم مقام معظم رهبری در استفاده از مشارکت‌های مردمی در نامگذاری سال جاری، محقق شود چراکه هنوز موانع کسب‌وکار و حضور بخش خصوصی برطرف نشده است».

در پایان، حکیم جوادی تأکید کرد: «انتظار ما استفاده از ظرفیت‌های صنف در تمامی حوزه‌ها، چه در زمینه رگولاتوری و چه امنیت است؛ سازمان نظام صنفی می‌تواند به نهادهای مختلف دولتی کمک کند».