قرارداد خرید تضمینی برق نیم بلوک از ظرفیت نامی بلوک دوم نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد از سوی شرکت‌های فولاد کاوه جنوب کیش و مولد نیروی خرم‌آباد امضا شد.

 به گزارش رویداد شرق به نقل از روابط عمومی فولاد کاوه جنوب کیش، این قرارداد توسط شرکت‌های فولاد کاوه جنوب کیش و مولد نیروی خرم‌آباد به امضا رسید. این پروژه با هدف تأمین ۲۷۳ مگاوات از برق مورد نیاز SKS برای دستیابی به اهداف این شرکت در راستای تولید بدون توقف و ارزشمند از ابتدای سال ۱۴۰۴ آغاز شده است. اعتبار این قرارداد در حدود ۶۰ میلیون یورو است و انتظار می‌رود که با اتمام بلوک دوم این نیروگاه در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ و قبل از آغاز فصل گرما و شروع ناترازی‌ها، ۲۷۳ مگاوات از برق مورد نیاز شرکت فولاد کاوه جنوب کیش از این نیروگاه تأمین گردد.
دکتر جواد حاتمی، مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش در مراسم امضای قرارداد گفت: در سال ۱۴۰۳ متاسفانه بحث ناترازی انرژی شدید تر از سالیان قبل بود و سیاست‌گذاری SKS در امر تولید نیز تحت‌الشعاع این کمبود برق قرار گرفت. او با اشاره به اینکه فولاد کاوه چهارمین تولید کننده بزرگ آهن اسفنجی کشور از نظر ظرفیت بهره‌برداری است و واحدهای آهن‌سازی این مجموعه بالاتر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می‌کنند، افزود: علیرغم پتانسیل بالای مجموعه در تولید آهن‌اسفنجی به دلیل مشکلات ناشی از ناترازی انرژی این محصول تولیدی در واحدهای فولاد سازی ما مصرف نشد. همچنین به دلیل انبارش بسیار سخت این محصول و اثر ناترازی بر عرضه این محصول در بورس نیز سبب شد، عرضه با اقبال خوبی همراه نباشد.
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، در ادامه با اشاره به اهمیت تأمین پایدار انرژی در صنایع فولادی برای خلق ارزش عنوان داشت: این پروژه نقش بسزایی در تأمین انرژی پایدار و کاهش مشکلات ناشی از ناترازی‌های انرژی در SKS خواهد داشت. او افزود: تولید بدون توقف و ارزشمند یک رویکرد و هدف در مجموعه SKS برای سال ۱۴۰۴ است و با بهره‌برداری از این پروژه نیروگاهی در سال آینده بخش زیادی از نیاز فولاد کاوه جنوب کیش در حوزه برق و مشکلات ناشی از ناترازی‌های انرژی را برطرف خواهد شد. دکتر حاتمی در ادامه افزود: در نهایت تمام این موارد دست به دست هم داد تا به واسطه ناترازی‌ها فولاد کاوه در حدود ۵۲۰ هزار تن از ظرفیت تولید خود، معادل ۱۲ همت درآمد را در سال ۱۴۰۳ از دست بدهد. وی ابراز داشت: اثرات این ناترازی‌ها و مشکلات در تولید شمش فولادی، سبب تلاطم در بازار آهن آلات ساختمانی و افزایش قیمت‌ها در این بازار در هفته‌های اخیر شده است.
گفتنی است نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد متشکل از دو بلوک سیکل ترکیبی در زمینی به مساحت ۹۶ هکتار واقع شده‏است، که بلوک دوم این نیروگاه ظرفیت ۵۴۶ مگاوات و شامل دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی است. این پروژه به عنوان یکی از پروژه‌های مهم در حوزه انرژی برق در ایران شناخته می‌شود و با بهره‌برداری کامل از آن، تولید انرژی در کشور به شکل گسترده‌تر و با کیفیت بالاتری انجام خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود که این نیروگاه با بهره‌برداری از تکنولوژی‌های پیشرفته، بازدهی بالایی داشته باشد و در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نقش موثری ایفا کند.