رئیس کل بانک مرکزی در نشست دورهای با مدیران عامل بانکها، با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای صندوق ملی مسکن گفت: برای حمایت و تامین مالی بخش مسکن علاوه بر تسهیلات بانکی، روشهایی مانند تامین مالی زنجیرهای، انتشار اوراق و سایر ابزار تکمیلی نیز در دستور کار بانکها قرار میگیرد.
به گزارش ایبِنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، رئیس کل بانک مرکزی در این نشست تخصصی که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، با اشاره به تکالیف قانونی بانکها تصریح کرد: طبق قانون از این پس، اعطای خط اعتباری یا اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی، صرفاً با اخذ وثیقه امکانپذیر خواهد بود.
صالحآبادی گفت: بانک مرکزی با توجه مفاد جزء (۳) بند (د) تبصره (۱۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و لزوم اصلاح رابطه بانک مرکزی و بانکها، اجرای این بخشنامه را با جدیت دنبال میکند و اجازه اضافه برداشت بدون وثیقه معتبر را نخواهد داد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت اجرای بخشهای باقیمانده از قانون جدید صدور چک توسط بانکها گفت: زیرساختهای لازم برای اجرای تکالیف باقی مانده اعم از اتصال خودپردازها، مسدودسازی وجوه در سایر بانکها، لزوم ثبت چکهای تضمینی در سامانه صیاد و… آماده شده است و بانکها باید اقدامات لازم در خصوص اجرای موارد باقی مانده رو به سرعت انجام دهند.
صالحآبادی لزوم توجه به شعار سال را متذکر شد و تاکید کرد: بانکها باید ظرفیتهای خود برای حمایت تولید و اشتغال را به کار گیرند و هدایت صحیح اعتبارات بانکی به سمت تولید واقعی در دستور کار جدی بانک مرکزی قرار دارد.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با بیان اینکه از این پس دریافت گواهینامههای حرفهای شرط بررسی صلاحیت داوطلبان مدیران بانکی خواهد بود، گفت: بر این اساس دورههای آموزشی مرتبط با این گواهینامهها و سپس آزمونهای تخصصی برگزار خواهد شد و بتدریج به سمتی حرکت خواهیم کرد که متقاضیان سمتهای مدیریتی در بانکها در صورت اخذ گواهینامههای حرفهای از انجام مصاحبه تخصصی معاف شوند.
رییس شورای پول و اعتبار با تاکید بر تسهیل وثایق برای دریافت وامهای خرد گفت: تسهیل وثایق تسهیلات خرد مبتنی بر اعتبارسنجی افراد باید صورت گیرد و کسانی که رتبه اعتباری مناسبی دارند باید با وثایق سهلتری امکان دریافت وامهای خرد را داشته باشند.
صالحآبادی افزود: تجربه بانکهای قرضالحسنه در زمینه پرداخت تسهیلات مبتنی بر اعتبار سنجی نمونه خوبی است چرا که مطالبات معوق این بانکها زیر یک درصد است و افرادی که رتبه اعتباری مناسب داشتهاند و با وثایق سهلتر وام گرفتهاند در زمینه بازپرداخت اقساط عملکرد مناسبی داشتهاند.
وزیر راه شهرسازی نیز در این نشست ضمن تشکر از بانکها در حمایت از بخش مسکن به تشریح برنامههای وزارت راه و شهرسازی برای اجرای نهضت ملی مسکن و ساخت یک میلیون مسکن در سال پرداخت گفت: برای انجام این مهم نیازمند حمایت و همکاری شبکه بانکی هستیم.
وی افزود: خوشبختانه صندوق ملی مسکن از قابلیت های مناسبی برخوردار است و منابع خوبی برای آن تجهیز شده است.