رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: با توجه به اینکه پیشنیاز توسعه فولاد، توسعه زیرساختها است، یاید به زیرساختها توجه شود تا تبدیل به گلوگاههای زنجیره فولاد نشود.
به گزارش رویداد شرق به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، بهرام سبحانی عنوان کرد: نمایشگاه ویترین عرضه خدمات و تولیدات است و با توجه به روند به رشد صنعت فولاد در ایران و اضافه شدن واحدهای تولیدی جدید، این نمایشگاه میتواند تاثیر مثبتی بر این صنعت داشته باشد.
وی افزود: از نظر کیفی و کمی، توسعههای مختلف در صنعت فولاد انجام میگیرد که این موضوع نیازهای مختلف در صنایع پاییندست و بالادست به منابع مختلف ازجمله ملزومات، مواد اولیه، ماشینآلات و… را افزایش میدهد. زنجیره فولاد طیف گستردهای دارد و یک فولادساز نمیتواند بخشهای مختلف زنجیره را تدارک ببیند. این نمایشگاه باعث شده است تا هر آنچه ظرفیت در کشور وجود دارد، زیر یک سقف به نمایش گذاشته شود و ذینفعان مختلف آن را ببینند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره مشکلات مواد اولیه در صنعت فولاد، عنوان کرد: در مجموع از نظر تعادل مواد اولیه از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید در صنعت فولاد مشکلی وجود ندارد اما برخی مشکلات در این حوزه وجود دارد. به عنوان مثال، سنگآهنی که باید در فولاد مبارکه تبدیل به فولاد شود، در جایی دیگر تبدیل به گندله میشود که بازار ندارد. در تولید فولاد ناهماهنگیهایی وجود دارد که باید برطرف شود.
سبحانی با تاکید بر اهمیت اکتشاف معادن جدید در کشور، تصریح کرد: باید محدودههای معدنی در کشور شناسایی شود و عملیات اکتشاف، استخراج و فرآوری در معادن صورت بگیرد. در حال حاضر ۳۰ میلیون تن تولید فولاد در کشور داریم. بر اساس سند چشمانداز توسعه ۱۴۰۴، باید به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال دست پیدا کنیم که با این شرایط مواد اولیه و ناهماهنگی در زنجیره امکان رسیدن به این عدد وجود ندارد.
وی درباره تاثیر تحریمها در بازار صادرات فولاد ایران، اذعان کرد: تحریمها به دیروز و امروز مربوط نمیشود و کشور سالها است با این تحریمها دست و پنجه نرم میکند. در سال ۱۳۹۵ و در اوج تحریم، ایران حدود دو میلیون تن فولاد صادر میکرد. البته تحریم کار را سخت میکند و در غیاب تحریم میتوان مستقیم محصول را به مصرفکننده نهایی فروخت اما با وجود تحریمها، پای واسطهها به میان میآید که هزینههای صادرات و ریسک را بالا میبرد. با این وجود فولادسازان کانالهای رفع تحریم را پیدا کردند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به نوسانات قیمت جهانی فولاد، اظهار کرد: قیمتهای یک سال پیش با قیمت کنونی تفاوت زیادی نداشت اما در یک سال گذشته و در یک مقطع به دلیل جنگ بین روسیه و اوکراین، قیمتهای جهانی به یک مرتبه با افزایش مواجه شد که فرصت خوبی بود تولیدکنندگان صادرات انجام دهند اما با بیتدبیری عوارضی وضع شد که جلوی صادرات را گرفت. در حال حاضر قیمتها در بازار جهانی نسبت به دو ماه اخیر کاهش داشته و به صورت سینوسی این نوسانات همیشه وجود داشته است.
سبحانی اضافه کرد: صنایع خودرو و مسکن ادعا دارند که افزایش قیمت فولاد در رشد محصولات آنها نیز اثرگذار است و با هر افزایش قیمت در فولاد، قیمت آنها نیز رشد پیدا میکند اما وقتی قیمت فولاد کاهش مییابد، در این صنعت افتی حاصل نمیشود؛ ضمن اینکه یک خودرو حجم نه چندان زیادی از ورق فولادی مصرف میکند. این موضوع در عین حال که تاثیر زیادی در قیمت نهایی خودرو ندارد، تبدیل به جادهای یک طرفه برای خودروسازان شده است که فقط قیمت را افزایش دهند.
وی در خصوص فعالیت شرکت فولاد مبارکه در حوزههای زیرساختی، یادآور شد: پیشنیاز توسعه فولاد، توسعه زیرساختها است. برای تولید یک میلیون تن فولاد، چهار میلیون تن حملونقل انجام میگیرد. برای توسعه صنعت فولاد نیاز است که به این زیرساختها توجه شود تا تبدیل به گلوگاههای زنجیره فولاد نشود. زیرساختها ازجمله راهآهن، جاده، آب و انرژی، زیرساختهایی هستند که باید همپای فولاد توسعه پیدا کنند.