بار ۴۵۰۰ تنی آمونیاک مرجوعی یک کشتی توسط شرکت پتروشیمی هنگام تخلیه شد و به این ترتیب، اقدامی حمایتگرانه در راستای تحقق کنوانسیون بین المللی سولاس (ایمنی جان اشخاص در دریا) و حفاظت از محیط زیست صورت گرفت.
به گزارش رویداد شرق به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی هنگام، این در حالی است که این کشتی که باید آمونیاک با دمای منفی ۳۳ درجه حمل می کرد، به علت خرابی سیستم خنک کننده آن تا دمای منفی ۱۱ درجه افزایش یافته و مقدار زیادی از آمونیاک آن به بخار تبدیل شده بود و هیچ مجتمع داخلی یا خارجی حاضر به پذیرش ریسک تخلیه آن نبود.
اما شرکت پتروشیمی هنگام با تدبیر مهندسان مجتمع بدون اجازه آزادسازی حتی کمترین بخار در هوا، به سبب درک خطرات و با آگاهی کامل از تبعات آزادسازی آمونیاک در هوا یا تخلیه ۴۵۰۰ تن در دریا به دلیل فشار به مخازن کشتی و ایجاد مشکل برای کشتی های دیگر، علیرغم محدودیت های فشاری مخازن مجتمع، با پذیرش ریسک و احساس مسئولیت بین المللی، ملی و انسانی، پس از اخذ مجوزهای لازم، بار آمونیاک مرجوعی این کشتی را در اسکله اختصاصی خود به صورت ایمن تخلیه کرد و پس از آن توانست برای تعمیر سیستم خنک کننده، در کنار اسکله تعمیراتی پهلوگیری نماید.
حال آن که با توجه به حلال بودن آمونیاک در آب، در صورت تخلیه ۴۵۰۰ تن آمونیاک در دریا می توانست با ایجاد آلودگی تا عمق و شعاع گسترده ای، مشکلات زیست محیطی بسیاری برای زیستگاه آبزیان ایجاد نموده و انتشار این گاز در هوا نیز علاوه بر ایجاد آلودگی و مشکلات تنفسی، سلامت انسان های بسیاری را دچار مخاطره نماید که با اقدام به موقع شرکت پتروشیمی هنگام، این خطرات رفع شد.
لازم به ذکر است که اسکله اختصاصی شرکت پتروشیمی هنگام فقط برای صادرات طراحی شده بود و تخلیه کشتی نیازمند ایجاد تغییرات گسترده و بسترسازی لازم بود که با تکیه بر دانش فنی مهندسان داخلی مجتمع، این کار صورت پذیرفت.
گفتنی است، این اقدام ظرف مدت ۵ شبانه روز و با حضور دائمی و بی وقفه مهندسان مجتمع پتروشیمی هنگام به سرانجام رسید که قدردانی مدیریت مجموعه از این اقدام ایثارگرانه پرسنل برای مدیریت این بحران را در پی داشت.