عملیات اجرایی تصفیه‌خانه ۴۰ هزار متر مکعبی پساب شهری نیشابور، با حضور غلامحسین مظفری (استاندار خراسان رضوی)، امینی (مدیرعامل شرکت مهندسی آب‌وفاضلاب کشور) و جمعی از مدیران استان و شهرستان آغاز شد.

این پروژه که بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه‌ی فاضلاب شهری در میان شهرستان‌های غیرمرکز استان در خراسان رضوی است، با سرمایه‌گذاری ۱۸۰۰ میلیارد تومانی فولاد خراسان و همکاری با شرکت آب‌وفاضلاب خراسان رضوی در کنار تصفیه‌خانه قدیمی این شهر در جاده نیشابور- عشق‌آباد احداث می‌شود.

مدیرعامل «شرکت مجتمع فولاد خراسان» با اعلام این که عملیات اجرایی ساخت تصفیه‌خانه‌ی پساب شهر نیشابور، اول آذرماه با حضور استاندار خراسان رضوی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و مدیران استانی و شهرستان آغاز خواهد شد، افزود: این تصفیه‌خانه از آخرین فناوری‌ها و روش‌های تصفیه آب و حذف آلاینده‌ها برخوردار است و پس از تکمیل آن، سالانه تا ۱۴ میلیون متر مکعب آب جمع‌آوری شده توسط شبکه فاضلاب، مجددا” بازچرخانی شده و قابلیت مصرف دوباره در صنایع و کشاورزی را خواهد یافت.

طهمورث‌ جوان‌بخت افزود: فرونشست دشت‌ها به علت تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و مشکلات ناشی از آن، واقعیتی انکارناپذیر در سرزمین ماست و هر فرد حقیقی یا حقوقی لازم است دلسوزانه و با تعهد، برای این‌ مهم اقدام کند.

وی با بیان این که بازچرخانی پساب دارای سه گام است که عبارت‌اند از: «احداث شبکه جمع‌آوری»، «احداث تصفیه‌خانه» و‌ «ایجاد خط انتقال»، افزود: پیش‌تر، فولاد خراسان در پی قرارداد با آبفای خراسان رضوی، تکمیل شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری نیشابور را، که شامل ایجاد ۵۰ هزار انشعاب جدید است، آغاز کرده است، افزود: با اجرای مرحله دوم این پروژه عظیم، سالانه ۱۴ میلیون متر مکعب در برداشت از ذخایر آبی نیشابور، صرفه‌جویی شده و با توجه به تجهیزات و فناوری‌های نوینی که در آن به‌کارگیری خواهد شد، از ورود آلودگی فاضلاب به محیط زیست و آلودگی اراضی کشاورزی نیز جلوگیری می‌شود.

جوان‌بخت با بیان این که صنایع نیشابور و‌ از جمله فولاد خراسان در حال حاضر کم‌تر از ۵ درصد آب برداشتی سالانه در نیشابور را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: بر خلاف برخی تصورات، فولاد کم‌تر از دو ‌درصد آب مصرفی شهرستان را به خود اختصاص داده‌ و آب حاصل از اجرای این پروژه، مازاد بر نیاز سالانه فولاد خراسان خواهد بود و می‌تواند بخشی از نیاز سایر صنایع و بخش کشاورزی را تامین کند.

جوان‌بخت افزود: احداث خط انتقال آب تصفیه شده شامل لوله‌گذاری، احداث‌ ایستگاه‌های پمپاژ و سایر تاسیسات فاز سوم پروژه است که پیش‌بینی می‌شود سرمایه‌گذاری فولاد خراسان به نزدیک ۵ هزار میلیارد تومان بالغ شود.

مدیرعامل «شرکت مجتمع فولاد خراسان» افزود: این شرکت امیدوار است که مصرف بهینه آب ‌و بازچرخانی پساب، هدیه مناسبی از سوی خانواده بزرگ فولاد خراسان به نسل آینده نیشابور و گامی موثر در تعادل بخشی به دشت و محیط زیست نیشابور باشد.