یک کارشناس بانکی گفت: تعادل در عرضه و تقاضا موجب ثبات قیمتی ارز می‌شود که با راه‌اندازی بازار توافقی ارز این مورد محقق خواهد شد.

الله وردی رجایی سلماسی؛ کارشناس پولی و بانکی در گفت‌وگو با ایبِنا در خصوص مزایا و اهمیت راه‌اندازی بازار ارز توافقی از سوی بانک مرکزی اظهار کرد: در بازار ارز توافقی واردکننده ارز مورد نیاز خود را از صادرکننده به نرخی که دراین بازار عرضه می‌شود و مدیریت آن هم بر عهده بانک مرکزی است، به طور توافقی خریداری می‌کند.

وی ادامه داد: باتوجه به نقش و نظارت بانک مرکزی و مداخله آن در زمان‌های مورد لزوم در این بازار، از اخلال‌گری افراد سودجو در این مجموعه کاسته خواهد شد؛ بنابراین قیمت ارز باتوجه به وضعیت بازار و حجم عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.

رجایی تصریح کرد: چنانچه این بازار به درستی مدیریت شود؛ از حبس ارز‌ها درخانه‌ها کاسته می‌شود و چون عرضه و تقاضا و قیمت‌ها به‌طور رسمی مدیریت می‌شود احتمالا تعادل در عرضه و تقاضا موجب ثبات و کاهش نوسانات قیمت ارز هم خواهد شد.

مشاور اسبق رئیس بانک مرکزی و بنیانگذار یکی از بانک‌های کشور همچنین تاکید کرد: درصورتی که با سیاست‌های درست و به‌موقع، بازارساز واقعی یعنی بانک مرکزی بتواند بازار ارز نیمایی را در بازار ارز توافقی تلفیق و ارز را به سمت تک نرخی شدن هدایت کند، از توزیع رانت جلوگیری می‌شود که از هر حیث به نفع اقتصاد کشور است.

وی افزود: راه‌اندازی بازار توافقی ارز از سوی بانک مرکزی بسیار مثبت ارزیابی می‌شود؛ چرا که مانع‌گذاشتن دربرابر توزیع رانت با تک نرخی کردن ارز، آرزوی دیرینه بسیاری از اقتصاددانان و تجار دلسوز را برآورده می‌کند.

رجایی در پایان گفت: شاهد بودیم که بعضا افرادی که با ارز نیمایی واردات انجام می‌دادند کالای وارداتی را به نرخ آزاد ارز در اختیار مصرف کننده قرار می‌دادند که انتقال این بازار به بازار ارز توافقی و تعیین قیمت براساس عرضه و تقاضا، نفع مصرف کننده را هم به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین ضرورت دارد تا از راه‌اندازی بازار ارز توافقی در مرکز مبادله ایران که از سوی بانک مرکزی اجرایی می‌شود، حمایت کرد چراکه منافع عمومی را تامین می‌کند.