مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، اولین نشست خبری خود در بزرگ‌ترین هلدینگ پتروشیمی کشور را به حوزه نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان در صنعت پتروشیمی اختصاص داد و از برنامه‌های ویژه‌ برای سرمایه‌گذاری در تحقیق‌وتوسعه، رفع ناترازی گاز و کسری خوراک، تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در پایین‌دست پتروشیمی و استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پیشران توسعه کشور گفت.

به گزارش رویداد شرق به نقل از روابط‌عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، دکتر محمد شریعتمداری امروز (سه‌شنبه، ۲۷ آذر) در نشست خبری «پتروفن ۱۴۰۳» که به‌صورت مشترک با معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در کوشک وزارت نفت برگزار شد، این همایش را یکی از زمینه‌های راهگشا برای توسعه صنعت پتروشیمی دانست و گفت: این همایش از سال‌های گذشته آغاز شده و تا حدودی این بذر ارزشمند امروز جوانه‌زده است. گروه صنعتی بزرگ هلدینگ خلیج‌فارس به چنین نهال نوپایی در عرصه توسعه فناوری‌های نوین صنعت پتروشیمی افتخار می‌کند.
وی بر ضرورت همراه کردن ایران با توسعه جهانی تاکید کرد و افزود: امروزه تحقیق‌وتوسعه از رویکردهای بنگاه‌های بزرگ جهانی است و یکی از دلایل مهم تحقق رشد شرکت‌های بزرگ، سرمایه‌گذاری در تحقیق‌وتوسعه است.
شریعتمداری با بیان اینکه تأمین خوراک و منابع مالی از چالش‌های جدی صنعت پتروشیمی است، گفت: هلدینگ خلیج‌فارس مصرف‌کننده عمده گاز طبیعی در کشور نیست؛ اما با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، می‌تواند راهگشا در تأمین خوراک اولیه پتروشیمی‌های کشور باشد. مذاکرات اولیه در این زمینه را با مسئولان در دولت آغاز کرده‌ایم و در این دوره قدم‌هایی را در این عرصه برخواهیم داشت.

تأمین منابع مالی صنعت پتروشیمی نیاز به خلق برخی ابزارهای نوین مالی دارد

نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، با اشاره به اهمیت مسئله منابع مالی برای توسعه صنعت پتروشیمی کشور ادامه داد: تأمین منابع مالی برای توسعه این صنعت نیاز به سازوکار مناسب مالی و خلق برخی ابزارهای نوین مالی دارد و در تلاش هستیم که با استفاده از همکاری‌های داخلی و خارجی این مشکل را حل کنیم.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به اینکه تجربه بسیار مناسبی در سال‌های گذشته در حوزه تکنیکی در میان مهندسان ایرانی در عرصه تولید در این صنعت وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد، افزود: در کنار استفاده از ظرفیت‌های تکنیکی، حل بعضی از نیازهای بالادستی در عرصه سیاست‌گذاری قابل‌رفع است و من باهدف حل این مسائل به این هلدینگ آمده‌ام.
شریعتمداری تأکید کرد: امروزه در دنیا، واحدهای تولیدی که به تحقیق‌وتوسعه توجه نکنند، محکوم به فنا هستند و همایش پتروفن می‌تواند کمک بزرگی به تحقق این هدف کند؛ بنابراین شناسایی نیازهای واقعی و آینده‌پژوهی در فناوری و روش‌های نوین خلق ثروت در عرصه صنعت پتروشیمی بسیار مهم است و همایش پتروفن باید به آن ورود کند.
وی با اشاره به اینکه آینده‌نگری در صنعت بسیار مهم است، ادامه داد: باید محصولاتی در کشور تولید شود که قابل‌عرضه و رقابت در بازارهای جهانی باشد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با تأکید بر اینکه فعالیت در تحقیق‌وتوسعه سبب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود، گفت: یکی از اهداف مهم برگزاری همایش پتروفن همین موضوع است که نیازهای موجود صنعت پتروشیمی را اول در هلدینگ خلیج‌فارس و سپس در کل این صنعت در کشور مرتفع کند.
شریعتمداری با بیان اینکه پتروفن باید بتواند با تسهیل‌کننده همکاری‌های بین‌بخشی باشد، ادامه داد: باید هم‌افزایی بین مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات پتروشیمی، استارتاپی و دانش‌بنیان را مرتفع کند.
وی با اشاره به اینکه مقدار سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق‌وتوسعه در کشور هنوز با استانداردهای جهانی فاصله دارد هرچند هلدینگ با برگزاری رویدادی چون پتروکم در این سه سال گذشته روند روبه‌رشد خوبی را در عرصه سرمایه‌گذاری در این حوزه داشته است، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری انجام شده در حوزه تحقیق‌وتوسعه در هلدینگ خلیج‌فارس تقریباً ۲.۵ برابر شده اما باید گام‌های اساسی در این حوزه برداشت.
صنعت پتروشیمی نیازمند آوری در مسائل محیط زیست است
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به روند روبه‌رشد شرکت‌های حاضر در همایش پتروفن اشاره و تصریح کرد: صنعت پتروشیمی نیازمند نوآوری در زمینه مسائل مربوط به محیط‌زیست است تا برای جامعه بشری مشکلی ایجاد نشود.

شریعتمداری تصریح کرد: یکی از اهداف بنده در هلدینگ خلیج‌فارس حرکت به سمت صنعت پتروشیمی سبز در مجموعه خلیج‌فارس است تا در این حوزه پرچم‌دار باشد و کارنامه مناسبی داشته باشد؛ بنابراین عرصه آب، انرژی و محیط‌زیست یکی از کارهای مهمی است که پتروفن می‌تواند در آن قدم‌های مطلوبی را بردارد.
وی درباره استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی بیان کرد: در نشستی که با جمعی از ایرانیان فعال در این زمینه داشتم، پیشنهادهای بسیار ارزشمندی عنوان کردند که می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی، گام‌های بسیار مؤثری را برای توسعه این صنعت برداشت.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با تأکید بر تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی گفت: باید ترتیبی داد که بخش خصوصی تشویق به توسعه پایین‌دست صنعت پتروشیمی شود و حلقه مفقوده در زنجیره ارزش را مرتفع کنیم.
شریعتمداری تأکید کرد: امیدوارم همایش پتروفن نقش مؤثری در ایجاد بازارهای جدید، تولید محصولات دانش‌بنیان، حمایت مالی، سرمایه‌گذاری در تحقیق‌وتوسعه، بومی‌سازی و توانمندسازی شرکت‌های استارت‌آپی در کشور داشته باشد.
رویداد «پتروفن ۱۴۰۳» با شعار «مسیر نوآوری صنعت پتروشیمی» در روزهای ۲ تا ۴ دی در مرکز همایش‌های بین‌المللی شرکت ملی نفت ایران (کوشک) برگزار می‌شود.