دوره آموزشی «جهان امن من» با عنوان «ساخت زندگی معنادار» برای گروه مخاطب کارکنان شرکت فولاد مبارکه، پنج‌شنبه‌ و جمعه‌ هر هفته تا پایان سال جاری، به‌صورت کارگاهی برگزار می‌شود.

این دوره برای عمق بخشیدن به رابطه زوج‌هاست

مهدی مقیمی، کارشناس آموزش و توسعه سرمایه انسانی شرکت فولاد مبارکه، ضمن اعلام این خبر در مصاحبه با خبرنگار فولاد گفت: با عنایت به رویکرد فولاد مبارکه در زمینه تحکیم هرچه بیشتر بنیان خانواده‌ کارکنان، دوره «جهان امن من» با همکاری دانشگاه شهید بهشتی برنامه‌ریزی و طراحی شد تا برای زوج‌های شاغل برگزار گردد.

وی با بیان اینکه این دوره برای عمق بخشیدن به رابطه زوجین است گفت: در این دوره‌ها، زوج‌ها فرایند درک متقابل و پیش‌قدم شدن برای حل تعارضات را با تکنیک‌هایی که به‌صورت کارگاهی می‌آموزند تجربه می‌کنند.

مقیمی تأکید کرد: مخاطبان این رویداد در محیط پرازدحام کاری خود با نقش‌های اجتماعی مختلفی مواجه‌اند و تلاش دوره «جهان امن من» این است که به آنان کمک کند در زمینه ایفای نقش در خانواده نیز عملکرد بهتری داشته باشند و با درک متقابل، مسیر مشترک خود را به شکل بهتری طی کنند.

در «خانه روابط سالم» دو ستون به نام تعهد و اعتماد دارد

در این زمینه، دنیا حشمتی ، طراح و مدرس دوره «جهان امن من» نیز در مصاحبه با خبرنگار فولاد گفت: این دوره برای زوج‌های جوان و همچنین زوج‌هایی است که ۲۰ یا ۳۰ سال از ازدواجشان گذشته است. هدف ما در دوره «جهان امن من» این است که بتوانیم «خانه روابط سالم» بسازیم و کمک کنیم زوج‌ها قدم‌به‌قدم این خانه را بسازند. خانه روابط سالم دو ستون به نام تعهد و اعتماد دارد و در آن، با غنی‌سازی نقشه عشق، صمیمیت، دوستی و احترام به یکدیگر ایجاد می‌شود.

وی افزود: باید یاد بگیریم چگونه با تعارض‌ها برخورد کنیم. بخشی از تعارض‌ها حل‌شدنی و بخشی دیگر پایدار است. تأکید ما این است که در این جلسات، صمیمیت بین زوج‌ها را غنی و غنی‌تر کنیم تا آن‌ها آمادگی حل تعارض‌های خود را پیدا کنند.

مدرس این دوره اضافه کرد: تعارض‌های پایدار با عمق وجود انسان‌ها در ارتباط است و باید فضای بسیار صمیمانه‌ای بین زوجین حاکم باشد تا بتوانند با آن‌ها روبه‌رو شوند و نهایتاً معنای مشترکی از رابطه ایجاد کنند و رؤیاهای همدیگر را تحقق ببخشند.

حشمتی گفت: این دوره شامل چهار جلسه است که هر جلسه سه بخشِ کارگاهی دارد و ما از تمام روش‌های آموزشی، ازجمله تحلیل فیلم، کتاب‌خوانی، کارگاه تمرین و… برای تأثیرگذاری بیشتر استفاده می‌کنیم.

با هفت طبقه دوره «جهان امن من» می‌توانیم یک زندگی معنادار بسازیم

حمیدرضا حسن‌آبادی دیگر مدرس این دوره در مصاحبه با خبرنگار فولاد گفت: دوره «جهان امن من» برای حفظ سرمایه انسانی  بخش صنعت و هدف آن توجه به شرایط خانواده‌های نیروی‌های کارآمد جامعه است.

وی تصریح کرد: این دوره با نام «جهان امن من» شروع شد، جایی که زندگی اصلی هر فرد در قالب خانواده تعریف می‌شود. ستون‌های خانواده زن و شوهرند و آن‌ها باید این جهان امن را برای خود بسازند.

وی ادامه داد: مهم است که زندگی و رابطه چگونه تعریف شود؛ چراکه در نسل بعدی، بچه‌های ما از این رابطه الگوبرداری می‌کنند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی بیان کرد: در این دوره تلاش شد که ابتدا تعریفی از خانواده، زندگی مشترک و رابطه عاطفی حمایتگرانه و عاشقانه انجام شود؛ خانواده‌ای که در آن تحسین و احترام شکل بگیرد و زن و شوهر هر دو قابل‌احترام و سازندۀ این جهان امن باشند و بیاموزند چگونه رفتار کنند تا در مسائل مختلف از تعارض با  همدیگر اجتناب نکنند.

وی درباره تأثیرگذاری و تأثیرپذیری از همدیگر و چگونگی حل تعارض‌ها گفت: تعارض‌ها ممکن است کوچک یا بزرگ، موقت یا دائم، مربوط به داخل یا بیرون از خانواده، خانواده خود یا همسر، دوستان، محیط کار، نقش‌های اجتماعی و فرزندان باشد.

حسن‌آبادی گفت: بخش اعظم این دوره بر شناخت تعارض‌ها تأکید دارد، اینکه کدام تعارض‌ها را می‌توان زودتر حل کرد و کدام تعارض‌ها را باید با دقت بیشتری بررسی نمود. ما باید معنایی مشترک از زندگی بسازیم، معنایی که برای هر دو طرف یک مفهوم و یک برداشت داشته باشد.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم یک «خانه روابط سالم» را برای شرکت‌کنندگان مجسم کنیم. این خانه بر دو ستون اعتماد و تعهد استوار شده و هفت طبقه دارد. در طبقه اول باید نقشه زندگی و نقشه عشق را ترسیم کنیم و راهبردی کار کنیم.

حسن‌آبادی بیان کرد: طبقه دوم تحسین و احترام برای شخصیت طرف مقابل است. اهمیت طبقه سوم این است که از زندگی روزمره روی‌گردان نباشیم و مسائل زندگی عادت نشود. باید درباره هر مسئله با جدیت با هم صحبت کنیم و تعامل مثبت داشته باشیم.

وی اضافه کرد: طبقه چهارم نفوذپذیری از همسر است؛ یعنی بتوانیم در تعاملات با هم دیده بشویم. به عبارتی، نباید ارتباط و برخورد ما با همدیگر به صوت کودک-والد یا والد-کودک یا کودک-کودک یا والد-والد باشد، بلکه باید به‌صورت دو فرد بالغ با هم برخورد کنیم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی تأکید کرد: طبقه پنجم تعارض‌های حل‌شدنی است که در طول زمان با مکالمه‌های روزانه حل می‌شود؛ اما طبقه ششم تعارض‌های حل‌نشدنی است و جایی است که بن‌بست رابطه‌ به وجود می‌آید. اینجا ممکن است زندگی دیگر از حالت هیجانی و عاطفی خارج شود و هشدار مرگ رابطه به صدا درآید. طبقه هفتم هم همان معنای مشترک زندگی است که در طول این مسیر و به‌خصوص در نقشه‌ای که ترسیم کردیم باید مدنظر داشته باشیم.

 حسن‌آبادی اضافه کرد: این هفت طبقه خانه است و اگر تکنیک‌ها و راهبردهای حل مسائل را بلد باشیم، می‌توانیم زندگی معناداری بسازیم.

این دوره روابط زوجین را بهبود می‌بخشد

محلوجی، یکی از فراگیران حاضر در این دوره به خبرنگار فولاد گفت: دوره نسبتاً خوبی بود. کلیاتی که تدریس شد مواردی است که باید برای زندگی بهتر رعایت کنیم. یادآوری برخی نکات می‌تواند به بهبود زندگی مشترک کمک کند. بدون شک برگزاری چنین دوره‌هایی روابط زوجین را بهبود می‌بخشد. از برگزارکنندگان این کلاس‌ها تشکر می‌کنم.

دوره «جهان امن من» تجربه واقعی زندگی کردن را به ما یاد داد

همسر یکی از شرکت‌کنندگان در مصاحبه با خبرنگار فولاد بیان کرد: این دوره تجربه واقعی زندگی را به ما یاد داد. امروز همراه همسرم در این کلاس حضور داشتیم و در کنار هم حرف زدیم، با هم صبحانه خوردیم به آرامش بیشتر رسیدیم. از برگزاری این دوره خوب تشکر می‌کنم.