مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: تأمین گاز طبیعی در فصول سرد سال در گرو رعایت مصرف بهینه گاز است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، محمدرضا جولایی در گفتگو با رسانه ملی افزود: برای عبور بیدغدغه از زمستان امسال و اطمینان از پایداری و تابآوری انتقال گاز، برنامه مشخصی را در سه فاز توسعه منابع، افزایش بهرهوری و ذخیرهسازی تدارک دیدهایم که البته با مدیریت مصرف گاز بهویژه در بخش خانگی، بهتر میتوانیم به آن دست یابیم.
وی گفت: اکنون ما در موج دوم سرما هستیم، خیلی پیش از این، سرما را در مناطق شمالی کشور تجربه کردیم و الآن هم شمال و شمالشرق کشور تقریباً دمای بسیار پایینی را تجربه میکنند.
جولایی ادامه داد: ما برای ورود به فصل سرما، در سه بخش باید کارهای خود را توسعه دهیم؛ بخش منابع که مربوط به حوزه فرآورش است، ما امسال آخرین گامها را در پارس جنوبی برمیداریم و آخرین سکو را نیز امسال به بهرهبرداری میرسانیم و سکوی دیگری باقی نخواهد ماند و تولیدمان در پارس جنوبی، حداکثر خواهد بود.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران بخش دوم را مربوط به بهبود بهرهوری و تولید پایدار خواند و افزود: برای این موضوع، تعمیراتی را از ابتدای سال در حوزه پالایشگاهی و خطوط انتقال خود انجام داده و خوشبختانه تعمیرات ما تمام است و مشکل خاصی را در این قسمتها نداریم و امیدواریم که بتوانیم با ظرفیت کامل و حداکثر توان در مدار باشیم.
وی بخش سوم را مربوط به ذخیرهسازی در میادین سراجه و شوریجه دانست و گفت: اقدامات این بخش نیز به خوبی انجام شده و اکنون، ذخایر خوبی را در این دو میدان داریم که میتوانیم در فصل سرد از آن استفاده کنیم.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در ادامه، تصریح کرد:، اما این موارد کافی نیست، این منابع محدود است و به گونهای نیست که بتوانیم هر روز افزایش تولید دهیم. پارسال هم با تجربه افزایش مصرف گاز در بخش خانگی وارد فصل سرد سال شدیم و این مورد، نیاز به همکاری همه مردم دارد؛ ما کلاً در سطح کشور یک ناترازی انرژی چه در بخش گاز، چه در بخش برق و چه در بخش بقیه سوختهایی که برای انرژی مصرف میشود، داریم؛ بنابراین همانند دیگر کشورها، چارهای جز مدیریت مصرف نداریم، ما بر این باوریم که نباید مصرف انرژی ما سه برابر اروپا که دمای هوای بسیار پایینتری را نسبت به ما تجربه میکنند، باشد.
جولایی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به این که ما در گام نخست، مدیریت مصرف را از خود وزارت نفت شروع کردهایم، تصریح کرد: بر اساس مصوبهای که وزیر نفت ابلاغ کرده، تمامی ادارات صنعت نفت در تهران و سایر شهرستانها، مراکز آموزشی و شهرکهای مسکونی موظف به رعایت موارد مصرف بهینه و مدیریت مصرف هستند و قطعاً اگر رعایت نکنند، با آنها برخورد خواهد شد.
وی در ادامه، افزود: در گام دوم، این مهم شامل ادارات سایر نهادها و سازمانهای دولتی میشود و این در حالی است که در کنار تمام این موارد، البته میطلبد که در بخش خانگی هم مردم همکاری بسیار زیادی در مصرف انرژی؛ چه برق، چه گاز داشته باشند که در این مورد میتوانند بسیار تأثیرگذار باشند.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در پاسخ به پرسشی در خصوص پیشبینی افت فشار یا قطعی گاز در زمستان پیش رو، گفت: این امر به شدت، بستگی به نحوه مصرف دارد؛ چراکه همانطور که گفتم، منابع ما محدود است. ما مقدار مشخصی گاز و حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر خطوط لوله داریم و قاعدتاً باید بتوانیم به کل کشور گازرسانی کنیم، بنابراین اگر منطقهای مدیریت مصرف نداشته باشد، قطعاً از سهم منطقه دیگر کاسته خواهد شد.
جولایی ادامه داد: در حوزه صنایع هم پیشبینیهایی در این خصوص شده، تا جایی که امکان داشته باشد، تلاش میکنیم گاز یا سوخت جایگزین را به صنایع تحویل دهیم و حتیالامکان محدودیت کمتری را قائل شویم. به هرحال، بخش خانگی اولویت و خط قرمز شرکت ملی گاز ایران است و ما موظف به تأمین گاز این بخش در هر شرایطی هستیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود، اظهار کرد: از ابتدای سال، یکی از اقدامات مهمی که در وزارت نفت و با کمک شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران برای تأمین سوخت صنایع، انجام دادهایم، این بود که مخازن نیروگاهی خود را تکمیل کرده تا بتوانیم از این مخازن در مواقعی که احتیاج داریم برای سوخترسانی به نیروگاهها استفاده کنیم. طبیعتاً برای بقیه صنایع هم، آنهایی که امکان سوخت مایع دارند و میتوانند استفاده کنند، تدابیر لازم اندیشیده شده و مخازن برای استفاده آماده است.