پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس به عنوان برگزیده زرین صنعت سبز ایران، از ابتدای بهرهبرداری تاکنون بیش از ۲۰ میلیون تن گاز ترش و ۶ میلیون تن گاز شیرین همراه نفت را به محصولات با ارزش تبدیل کرده و نقش حائز اهمیتی در کاهش آلایندههای زیستمحیطی، ایجاد اشتغال پایدار و درآمدزایی کشور در دوران تحریم داشته است.
به گزارش رویداد شرق به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، این مجتمع به عنوان بزرگترین تأسیسات جمعآوری و فرآورش گازهای همراه نفت ایران در طول حدود ۲ سال و نیم فعالیت خود توانسته ۲۶ میلیون تن خوراک دریافتی را که بیش از ۲۰ میلیون تن آن گاز ترش بوده است را به محصولات ارزشمند تبدیل کند و ثروتآفرینی برای کشور به ارمغان آورد.
پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس از بهمنماه سال ۱۳۹۹ تا پایان مردادماه ۱۴۰۲ حدود ۲۰ میلیون تن گاز ترش از انجیال ۹۰۰ و انجیال ۱۰۰۰ و ۶ میلیون تن گاز شیرین از خط سراسری گاز به عنوان خوراک دریافت و حدود ۲۰ میلیون تن متان، یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن اتان، یک میلیون و ۲۲۰ هزار تن پروپان، بیش از ۸۷۰ هزار تن بوتان و بیش از یک میلیون ۳۲۰ هزار تن پنتانپلاس تولید کرده است.
همچنین در طول این دوره بیش۵۰۰ هزار تن گازهای اسیدی به سمت چاه های آغاجاری جهت تقویت فشار تزریق و تولید صیانتی ارسال و از فلرینگ این گازها جلوگیری شده است.
مجتمع عظیم پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس با ظرفیت پالایشی ۲ فاز پارس جنوبی با جمعآوری گازهای همراه نفت و تصفیه آن، تحول عظیمی را در کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی در گستره استانهای خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد و تأمین خوراک مجتمعهای پتروشیمی و رشد تولید در کشور ایجاد کرده است.
بیدبلند خلیجفارس به عنوان بزرگترین قطب گازی غرب آسیا دارای ظرفیت تولید سالانه ۱۱ میلیون تن متان، ۱.۵ میلیون تن اتان، یک میلیون تن پروپان، ۰.۵ میلیون تن بوتان، ۰.۶ میلیون تن میعانات گازی، ۰.۸ میلیون تن گاز اسیدی است که متان تولیدی به شبکه سراسری گاز تزریق که این میزان ۷ درصد از مصرف گاز کشور را تامین و همچنین اتان تولیدی این مجتمع نیز خوراک پتروشیمیها و محصولات پروپان و بوتان نیز از طریق اسکله اختصاصی در بندر مجیدیه به اقصی نقاط دنیا صادر میشود.
همچنین این شرکت مجری و سرمایهگذار طرح یک میلیارد و ۱۰۹ میلیون یورویی «بهسازی و احداث تأسیسات جمعآوری گازهای مشعل» در شرق کارون در پهنه چهار استان خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و قسمتی از استان فارس است که اجرای کامل این طرح افزونبر خاموش شدن مشعلهای منطقه و حفظ محیط زیست، خوراک این پالایشگاه را به ۲ میلیارد فوت مکعب در روز خواهد رساند.