شرکت پالایش نفت بندرعباس و بانک تجارت در حاشیه برگزاری سومین نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، تفاهم نامه تامین منابع مالی اجرای پروژه ملی بهینه سازی و ارتقاء کیفیت فرآوردههای سنگین با هدف تولید بومی محوصل استراتژیک و وارداتی کک اسفنجی را امضا کردند.
به گزارش رویداد شرق به نقل از ستاد خبری سومین نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، شرکت پالایش نفت بندرعباس و بانک تجارت به منظور تامین منابع مالی پروژه بهینهسازی و ارتقا کیفیت فرآوردههای سنگین این شرکت تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
پروژه ملی بهینه سازی و ارتقاء کیفیت فرآوردههای سنگین با محوریت تولید کک اسفنجی، از مهمترین پروژههای این شرکت پالایشی است که با هدف کاهش نفت کوره و تبدیل آن به فرآورده های با ارزش افزوده بیشتر اجرا میشود.
«هاشم نامور» با اشاره به اجرای این پروژه در یک بازه چهار ساله گفت: یکی از الزامات مهم در اجرای این پروژه تامین منابع مالی مورد نیاز بود که با مذاکرات و بررسیهای انجام گرفته تفاهمنامه تامین منابع مالی مورد نیاز این پروژه با بانک تجارت به امضا رسید.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در مراسم امضاء این تفاهمنامه در حاشیه سومین نمایشگاه تخصصی حمایت از ساخت داخل با نگاه ویژه به صنایع پالایشی و پتروشیمی در جزیره کیش افزود: یکی دیگر از اهداف اجرای پروژه ارتقاء کیفیت فرآورده های سنگین، تولید کک اسفنجی مورد نیاز صنایع آلومینیوم سازی برای نخستین بار در کشور است که در حال حاضر برای تامین کک اسفنجی وابستگی بالایی به خارج از کشور وجود دارد و با احداث واحد کک سازی در این پروژه ملی علاوه بر کاهش میزان نفت کوره با کمترین هزینه، موجب تولید کک اسفنجی در مقیاس صنعتی شده و نیاز صنایع آلومینیومی کشور بر طرف می شود.
به گفته وی در پروژه ارتقاء کیفیت فرآورده های سنگین پالایشگاه بندرعباس با ابتکاری که صورت گرفت علیرغم پیچیدگی های خاصی که در بخش طراحی و مهندسی وجود داشت موفق شدیم با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت، مطالعات بنیادی، امکان سنجی و توجیه فنی و اقتصادی پروژه را انجام دهیم و هم اکنون طراحی پایه بخش فرآیندی و تایید مدارک فنی به اتمام رسیده و پروژه آماده اجرا است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس دستیابی به دانش بومی و اجرای پروژه بر اساس آن، تولید کک اسفنجی مورد نیاز برای نخستین بار در کشور، قطع وابستگی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، ایجاد اشتغال و بهبود عملکرد اقتصادی را از دستاوردهای اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: در کنار این طرح، طرح های دیگری نیز همچون تولید مجمتع روغن سازی و تولید روغنهای گروه ۲ و ۳ نیز که در حال حاضر از خارج کشور وارد میشود، دیده شده است.
نامور افزود: با وجود تحریمهای ناعادلانه بینالمللی در پالایشگاهها و با تلاش، درایت و ازخودگذشتگی مجموعه کارکنان، محصولات استراتژیک و انرژی مورد نیاز کشور تولید میشود و به منظور همگام سازی و حرکت مطابق با استانداردهای بینالمللی، توجه به مسئل زیست محیطی، با نگاه به تولید فرآورده های با ارزش افزوده بیشتر و صرفهجویی در مصرف انرژی، طرحهای ارتقاء کیفیت در دستور کار پالایشگاه ها قرار دارد که با اتکا به دانش بومی و ایرانی و تلاش متخصصان داخلی اجرایی میشوند.
گفتنی است، سومین نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی با نگاه ویژه به صنعت پالایش و پتروپالایش، از دوم اسفندماه امسال به مدت سه روز به میزبانی منطقه آزاد کیش آغاز به کار کرده است. در این رویداد بیش از ۳۲۰ شرکت ایرانی در فضایی ۲۲ هزار مترمربعی مشارکت دارند.