رئیس جمهور گفت: تا دو ماه به هر نفر در سه دهک پایین جامعه ۴۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت خواهد شد تا کالابرگ الکترونیک آماده شود.

به گزارش ایبِنا؛  آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب در برنامه زنده تلویزیونی در سخنانی با مردم با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در مقابله با کرونا گفت: در مقطعی که دولت سیزدهم بر سر کار آمد، روزانه ۷۰۰ نفر قربانی کرونا و خانواده‌هایشان داغدار می‌شدند. اما امروز این رقم به هفت نفر قربانی در روز کاهش یافته است.

وی با قدردانی از تلاش‌های کادر درمان و مشارکت مردم در مقابله با کرونا، بازگشایی دانشگاه‌ها و مدارس را از دستاوردهای این مجاهدت‌ها و همکاری ها دانست و افزود: همکاری دانش‌آموزان و خانواده‌ها، کادر آموزشی مدارس و استادان دانشگاه‌ها همکاری خوبی بود و سفرهای نوروزی و کسب و کار مردم هم فعال شد که همه از برکات خداوند است و مردم و دست‌اندرکاران امر بهداشت و درمان باید تلاش کنند تا از جانب مردم هر روز ارتقاء یابد.

امروز تولیدات واکسن ما به مرحله صادرات رسیده است

آیت‌الله رئیسی خاطر نشان کرد: کشور ما در صیانت از جان مردم و واکسیناسیون در برابر کرونا موفق بوده و علاوه بر واردات واکسن در زمینه تولید واکسن داخلی نیز اقدامات بسیار خوبی صورت گرفت و امروز تولیدات واکسن ما به مرحله صادرات رسیده است.

رئیس جمهور درباره ذخایر کالاهای اساسی کشور اظهار داشت: اوایل کار دولت ذخایر کشور نگران کننده بود اما امروز نگرانی ها رفع شده و مردم نگران ذخایر کالاهای اساسی در کشور نباشد.

دولت کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی را جبران کرده است

وی افزود: همچنین در بدو تشکیل دولت در زمینه ذخایر ارزی و ریالی کشور مشکل داشتیم. زمانی که هنوز وزیران ما از مجلس رأی اعتماد نگرفته بودند، این نگرانی وجود داشت که حقوق مرداد را چگونه پرداخت کنیم. اما بحمدالله دولت توانست این حقوق را پرداخت کند و فروش نفت هم به دو برابر افزایش یابد. در حوزه تجارت خارجی هم امروز ۱۰۰ میلیارد دلار تبادل تجاری با همسایگان داریم که متفاوت از شرایط گذشته است و معتقدیم امکان ارتقای این رقم نیز وجود دارد.

آیت‌الله رئیسی از کسری بودجه به عنوان یکی از معضلات دولت یاد کرد و گفت: دولت با کسب درآمدهایی که داشته، کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی را جبران کرده است؛ با وجود اینکه بسیاری در آغاز گفته بودند شما می خواهید با این کسری بودجه چه خواهید کرد، اما همه این اقدامات انجام شد.

وی با بیان اینکه برخی در پیش‌بینی‌هایشان می‌گفتند تورم ۴۰ درصدی به ۶۰ درصد افزایش می‌یابد اما اخیراً این تورم را به سیر نزولی رساندیم، به تبیین اقدامات دولت برای اصلاح نحوه پرداخت یارانه‌ کالاهای اساسی پرداخت و گفت که بسیاری از اقتصاددانان همواره درباره وضعیت ارز ترجیحی هشدار می‌دادند و اصلاح آن را ضروری می‌دانستند.

رئیس جمهور با بیان اینکه پرداخت ارز ترجیحی برای کالاها از سال ۹۷ شروع شد، گفت: از همان آغاز پیدا بود ارز ترجیحی یا اختصاص دو یا چند قیمت برای ارز مشکلات جدی برای کشور ایجاد می‌کند و دولت قبلی هم با گذشت مدت کوتاهی متوجه این موضوع شد و به دنبال حذف این ارز که نهایتاً این ارز به ۶ تا ۷ کالای اساسی اختصاص یافت که اگر اینها هم در آن زمان که نرخ ارز ۱۲ هزار تومان بود با تدبیر سامان می‌یافت، امروز بسیار کم‌هزینه‌تر بود.

آیت‌الله رئیسی تأکید کرد: ارز ترجیحی تولید را تهدید می‌کند و افزایش واردات و همچنین کاهش بهره‌وری را به همراه دارد و موجب ایجاد فساد، رانت و تبعیض می‌شود و به بخش‌های مختلف مسئولان و اقتصاددان‌ها امتیاز صیادی داده بودند و در دستگاه قضایی که بودن با پرونده‌های زیادی در این زمینه مواجه بودیم قرار بود کالای اساسی بیاورند اما کالای دیگر وارد کردند یا با ارز آزاد پرونده حاج قربانعلی ماشین سازی تبریز معروف است ایجاد شد 

ریس‌جمهور گفت این قضیه حتما باید اصلاح شد و دولت از مسائل پیش روی دولت مسئله ارز ترجیحی و چگونگی برخورد با آن بود و برنامه دولت در این ارتباط این است که از همان آغاز ۸ میلیارد دلار برای مصارف ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۰ قرار داده بودند که آغاز این دولت با پایان این هشت میلیارد مواجه شده بود و همه این مبلغ در دولت قبل تمام شده بود و اضافه کرد در نشست اقتصادی سران و دولت مطرح شد و در نهایت یک لایحه دو فوریتی به مجلس تقدیم و اعلام شد که میخواهیم برنامه ارز ترجیحی را حذف و جبران آن به مردم پرداخت شود که این باید با اجازه قانونگذار انجام شود که در مجلس رای نیاورد و ما باید تصمیم گرفتیم که چه کنیم.

رئیس جمهور گفت: تا دو ماه به هر نفر در سه دهک پایین جامعه ۴۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت خواهد شد تا کالابرگ الکترونیک آماده شود. همچنین به هیچ عنوان قیمت نان (سنتی) و دارو و بنزین افزایش پیدا نمی‌کند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: باید به نحوی مسئله را انجام می‌دادیم اما زیرساخت آماده نبود که باید زیرساخت‌ها آماده می‌شد و از طرفی هم به اجماعی در کشور و اقناع سازی افکار عمومی نیاز داشتیم.

این خبر در حال به‌روزرسانی است…