عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: حفره ایجاد شده در نسیم شهر در فاصله ۲۲ کیلومتری از میدان آزادی تهران بود که هشداری برای پایتخت است.
به گزارش خبرنگار مهر، پنجشنبه ۹ دی ماه حفره ۳۰ متر مربعی به عمق ۲ متر در نسیم شهر به علت فرونشست زمین ایجاد کرد. گفته شده که محل فروریزش، قنات قدیمی این شهر بوده است که در نشست روز پنجشنبه به شکل ایجاد حفره در خیابان خودنمایی کرد.
گزارشها حاکی از وقوع فرونشست در فاصله ۲۲ کیلومتری میدان آزادی تهران رخ داده که هشداری برای پایتخت محسوب میشود.
علی بیت اللهی رئیس بخش زلزله و فرونشست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه عمق فرونشست آن گونه که در فضای مجازی مطرح شد نبوده و بزرگنمایی صورت گرفته است گفت: محدوده فرونشست زمین نسیم شهر بین مسیر دو رودخانه کرج در شرق محل فرونشست و شادچای در غرب آن در فاصله ۵ کیلومتری از هر کدام صورت گرفته است؛ این دو رودخانه در شهر جدید اندیشه به هم پیوسته و به دریاچه نمک قم سرریز میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از فرونشست به حیاط ساختمان مسکونی مجاور محل اصلی ریزش زمین سرایت کرده، ادامه داد: عمق قنوات نسیم شهر ۶ متر است که عامل اصلی ریزش زمین در این شهر استان تهران محسوب میشود. اما خاک حفره ایجاد شده به طور کامل تا عمق ۶ متری ریزش نداشته و بعد از دو متر ریزش به علت ایجاد تونل، جلوی آن گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه ریزش نسیم شهر ۲۴ ساعت پس از وقوع حادثه با بتن و ملات سیمان و خاک پر شد، ادامه داد: به نظر میرسد برای پر کردن حفرههای این چنینی باید از مواد طبیعی مانند پوکه، پودر پوکه و همچنین تودههای بتنی سنگین استفاده شود. بخصوص که بتن از وقوع فرونشستهای بعدی جلوگیری خواهد کرد.