مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت در آئین اختتامیه ممیزی خارجی استانداردهای مدیریتی این شرکت گفت: یکی از مؤلفه‌های اصلی تحقق شعار خلق آینده بهتر ایجاد تحول و بهبود مستمر است که لازمه این امر داشتن تفکر سیستمی و سیستم‌های مدیریتی است اما چه خوب است که همه ممیزی‌ها و ارزیابی‌ها با در نظر گرفتن محدودیت‌ها انجام شود، چرا که اگر اینگونه نگاه شود ارزش دستاوردهای فولاد مبارکه با وجود محدودیت انرژی و مواد اولیه، حمل و نقل، حمله سایبری و بحران رسانه‌ای ناشی از اتهام علیه این شرکت، تحریم‌ها، تغییر مکرر قوانین حاکم بر فضای کسب و کار، محدودیت تخصیص ارز و ثبت سفارش و… بیشتر نمایان و مشخص خواهد شد.

به گزارش رویداد شرق به نقل از  ایراسین، محمد یاسر طیب نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در آئین اختتامیه ممیزی خارجی استانداردهای مدیریتی این شرکت اظهار کرد: ما در فلسفه وجودی فولاد مبارکه خلق آینده بهتر برای خود و کشورمان را دنبال می‌کنیم، یکی از مؤلفه‌های اصلی تحقق این هدف ایجاد تحول و بهبود مستمر است که لازمه آن داشتن تفکر سیستمی و سیستم‌های مدیریتی است و جهت حصول اطمینان از اجرای صحیح این سیستم‌ها، ممیزی‌های مداوم و بهبودهای مستمر حاصل از آن ضروری است.

دستاوردهای فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود

مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه چه خوب است که همه ممیزی‌ها و ارزیابی‌ها با در نظر گرفتن محدودیت‌ها انجام شود، تصریح کرد: اگر اینگونه نگاه شود ارزش دستاوردهای فولاد مبارکه بیشتر نمایان و مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به نظریه محدودیت‌های گلد-رت Goldrat در علم مدیریت گفت: این نظریه عنوان می‌کند که مدیریت باید موانع را برطرف کند تا سازمان بتواند در مسیر سهل تر و راحت‌تری به رشد خود ادامه دهد، این نظریه مجموعه‌ای از ابزارهایی است که به مدیران اجازه می‌دهد تنگناها، گلوگاه‌ها و محدودیت‌ها در فرایندهای شرکت را شناسایی و برای برطرف کردن آنها تلاش کنند.

افزایش پی در پی تولید و عبور از ظرفیت اسمی طی سه سال اخیر علیرغم روند فزاینده محدودیت‌های انرژی

طیب نیا در ادامه به محدودیت‌های فزاینده انرژی طی سه سال اخیر در فولاد مبارکه و همچنین دیگر صنایع کشور اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۰ محدودیت‌های انرژی هر ساله افزایش یافته و فرصت‌های تولید مازاد بر ظرفیت کارخانه که محصول بهره وری همکاران ما می‌توانست باشد را به واسطه محدودیت‌های برق و گاز از دست دادیم. اما علیرغم افزایش این محدودیت‌ها طی دو سال گذشته و سال جاری تاکنون با افزایش تولید و عبور از ظرفیت اسمی رکوردهای پیاپی تولید شکسته شده و همواره افزایش تولید و سودآوری شرکت را شاهد بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه محدودیت مواد اولیه، انرژی، آب، مشکلات حمل و نقل، تخصیص ارز، ثبت سفارش، تغییر مکرر قوانین و مقررات فضای کسب و کار، حمله سایبری، فشارهای رسانه‌ای به ویژه در خصوص اتهام اختلاس ۹۲ هزار میلیارد تومانی و پس لرزه‌های آن همچنان باقی است، به صورتی که در برخی اوقات این اتفاقات در برهه‌ای از زمان کل سیستم مدیریتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، گفت: ما باید این شرایط را مدیریت می‌کردیم و کار خود را پیش می‌بردیم تا سازمان به دستاوردهای ارزشمند خود برسد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان برخی از دستاوردهای این شرکت طی سه سال اخیر ابراز کرد: ما علی رغم محدودیت‌های انرژی و در حالی که روند تولید از سال ۱۴۰۰ نزولی شده بود، با اتخاذ تمهیدات و برنامه ریزی لازم، روند تولید را صعودی کرده و این بدان معناست که سیستم‌های مدیریتی در این جریان به خوبی عمل کرده است.

عبور از ظرفیت اسمی و تولید ۳۷ محصول جدید

وی با بیان اینکه فولاد مبارکه در زمینه تولید توانسته است علاوه بر گذر از ظرفیت اسمی خود طی سه سال اخیر ۳۷ محصول جدید تولید کند، گفت: این شرکت تا پایان سال نیز ۵ محصول جدید را عرضه خواهد کرد.

طیب نیا با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه تنها مجموعه فولادی است که در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۴.۷ درصدی سودآوری را داشته است، ادامه داد: این در حالیست که غالب شرکت‌های فولادی در این بازه زمانی کاهش ۶۰ تا ۱۰۰۰ درصدی سودآوری را پشت سر گذاشته‌اند.

وی گفت: در حوزه توسعه نیز بیش از ۲۲۰ پروژه همزمان در فولاد مبارکه در دست اجرا و در آستانه بهره‌برداری است، که یکی از این پروژه‌ها پروژه نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی و همچنین نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی است. وی اشاره کرد هم اکنون دو فاز نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی در مدار تولید قرار دارد و همچنین در آبان ماه ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار شده و در آذرماه نیز ۲۰ مگاوات دیگر به آن اضافه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵ واحد تولید آهن اسفنج برای تکمیل زنجیره فولاد در گروه فولاد مبارکه در دست احداث است، گفت: در حال حاضر ۵ واحد آهن اسفنجی در دست احداث داریم که تضمین کننده آینده خوراک فولاد هستند، اخیراً نیز مجموعه سبزوار اضافه شده که تا دو سال آینده این مجموعه‌ها محدودیت‌های ما در حوزه آهن اسفنجی را مرتفع خواهند کرد.

وی با بیان اینکه طی سه سال اخیر به حدود ۳ میلیون تن استخراج سنگ آهن رسیده‌ایم، اضافه کرد: این روند افزایشی است و با توجه به پروژه‌ها و محدوده‌های در دست اکتشاف، ادامه‌دار و رو به افزایش خواهد بود.

طیب نیا با اشاره به تأخیر در اجرای پروژه نورد گرم ۲ طی سال‌های اخیر تصریح کرد: این پروژه ابر پروژه‌ای است که در حال پیشرفت است، همچنین مطالعات احداث کارخانه ورق الکتریکی انجام شده و به زودی مراحل بعدی انجام خواهد شد.

پروژه انتقال آب تا ۲ ماه آینده مشکل آب صنعتی‌ترین استان کشور را برطرف خواهد کرد

وی با بیان اینکه در حوزه انتقال آب دریا و تصفیه پساب نیز اقدامات خوبی انجام شده است، ادامه داد: پروژه انتقال آب تا دو ماه آینده مشکل آب همه صنایع استان اصفهان را به عنوان صنعتی‌ترین استان کشور برطرف خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: مطالعات میدان گازی نیز انجام شده و به زودی قرارداد عملیات استحصال آن به امضا خواهد رسید.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی خط تولید الکترود اردکان افزود: امسال این پروژه نیز در مدار تولید قرار خواهد گرفت.

طیب نیا گفت: علاوه بر موارد فوق شرکت فولاد مبارکه دستاوردهای جهانی و ملی متعدد دیگری در قالب تندیس‌ها و جوایز تحصیل نموده، که از جمله این جایزه‌ها می‌توان به جایزه تعالی سازمانی، جایزه علمی فناوری و نوآوری، جایزه مدیریت مالی، جایزه ملی مدیریت ابر پروژه نیروگاه و غیره اشاره کرد.

رمز موفقیت ما در فولاد مبارکه در نگاه به آینده است

وی با تاکید بر اینکه نگاه ما به آینده است و رمز موفقیت ما نیز همین است، ادامه داد: ما در گذشته نماندیم، حال را دریافتیم و نگاهمان باید به آینده باشد، ما فولاد مبارکه سال ۱۴۳۰ را می‌بینیم و برنامه‌های عملیاتی را برای تحقق چشم‌انداز سال ۱۴۰۱۰ تعریف کرده‌ایم.

مشکل محدودیت گاز تا پایان سال ۱۴۰۵ برطرف می‌شود

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه برنامه‌ریزی کرده‌ایم که شرکتی قدرتمند، به روز، نوآور و شکست ناپذیر در برابر محدودیت‌ها داشته باشیم، اضافه کرد: ما نهایتاً تا پایان سال آینده و حتی تا نیمه سال آینده دیگر محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت، تا پایان سال ۱۴۰۵ مشکل محدودیت گاز را برطرف خواهیم نمود و تا ۲ ماه آینده محدودیت آب برای فولاد مبارکه و سایر صنایع استان مرتفع خواهد شد.

وی افزود: ما در حوزه حمل و نقل مشکل توسعه زیرساخت‌های ریلی کشور را داریم اما در حوزه وسایل حمل و نقل ما با دارا بودن بیش از ۸۰ لوکوموتیو، حدود ۵ هزار واگن و بیش از ۵۵۰ کامیون تملیکی در شرکت‌های زیرمجموعه، زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده‌ایم تا بتوانیم تولید خوبی را در سال‌های آینده در این مجموعه رقم بزنیم.

طیب نیا اضافه کرد: به منظور حل مشکل مواد اولیه شرکت اُپال را خریداری کرده‌ایم و با توجه به توسعه‌هایی که در فولاد سنگان برنامه ریزی شده و در دیگر زیر مجموعه‌های گروه فولاد مبارکه در دست اقدام است لذا در حوزه تولید کنسانتره و گندله مشکلی نخواهیم داشت. در حوزه تولید سنگ آهن حوزه‌های اکتشافی که در دستور کار داریم منجر به خروج از حالت بحرانی در تأمین سنگ آهن خواهد شد.

وی با بیان اینکه در پایین دست نیز جهت افزایش سودآوری فولاد مبارکه و حفظ بازار تکمیل کارخانه لوله سازی، توسعه فعالیت مراکز خدماتی در داخل و خارج از کشور را دنبال نمودیم، گفت: با این اقدامات فروش پایدار فولاد مبارکه را خواهیم داشت.

خودکفایی و ارزآوری با راه‌اندازی خط تولید الکترود اردکان

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه راه‌اندازی خط تولید الکترود اردکان منجر به کاهش ارزبری تولید خواهد شد، افزود همچنین در این حوزه به خودکفایی خواهیم رسید و در بخش تولید کُک سوزنی نیز مطالعات خوبی در دست انجام است.

وی تصریح کرد: به هر جهت توصیه‌های ممیزان و یافته‌های آنها ما را در ارزیابی سیستم‌های مدیریتی و دستیابی به اهداف سازمان و حرکت پرشتاب فولاد مبارکه در راستای خلق آینده بهتر کمک خواهد کرد؛ در پایان از دقت نظر و توصیه‌های ممیزان خارجی تشکر می‌کنم و همچنین به همکارانم در فولاد مبارکه که در این ارزیابی و در نظام‌های مدیریتی مربوطه مشارکت قریب ۹۰ درصدی داشتند عرض خدا قوت و تشکر دارم.