پنجمین جلسه شورای عالی هماهنگی حمل و نقل و ایمنی کشور امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
به گزارش رویداد شرق به نقل از روابط عمومی صندوق تامین خسارت های بدنی، دکتر محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر لزوم اقدامات مؤثر در جهت رفع نقاط حادثه خیز تا پایان سال آینده گفت: لازم است از ابتدای سال جدید تمرکزی جدی برای رفع نقاط حادثه خیز درون شهری و برون شهری انجام شود تا شاهد کاهش تدریجی تلفات تا پایان سال ۱۴۰۳ باشیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه درخصوص تعداد جانباختگان ناشی از حوادث ترافیکی به تفکیک استان های کشور افزود: لازم است جلسه ای را با ده استان که بیشترین حوادث رانندگی را داشته اند برگزار و ضمن آسیب شناسی این موضوع، تصمیمات لازم جهت پیشگیری از وقوع حوادث رانندگی در این استان ها اتخاذ شود.
دکتر مخبر همچنین بر لزوم برگزاری جلسه ای با موضوع تأمین اتوبوس های برون شهری تأکید و خاطرنشان کرد: لازم است از هم اکنون به منظور تأمین ناوگان مسافربری و اتوبوس برون شهری برنامه ریزی کنیم تا ضمن رفع کمبودهای فعلی، در ایام اربعین نیز مشکلی برای جابجایی زوار وجود نداشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همه دستگاه ها موظفند تمام امکانات برای رفاه و تسهیل سفر هموطنان را فراهم کنند، از تمامی دستگاه های مرتبط با سفرهای نوروز خواست تمامی مواردی که سال گذشته برای تسهیل سفرهای نوروزی در نظر گرفته شده بود، برای سفرهای نوروزی سال جدید نیز انجام شود تا مردم سفرهایی با حداکثر ایمنی و امکانات مناسب داشته باشند.
در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کل کشور، مدیرعامل صندوق تامین خسارت های بدنی و رئیس جمعیت هلال احمر نیز حضور داشتند، سردار هادیانفر معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گزارشی از روند اجرای مصوبات جلسه پیشین شورا ارائه کرد و به تشریح گزارش آماری وضعیت ایمنی و تصادفات رانندگی در یازده ماهه سال ۱۴۰۲ و مقایسه با مدت مشابه سال قبل پرداخت.
در این نشست همچنین گزارشی از اقدامات و عملکرد ستاد سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ و تمهیدات و امکانات لازم برای ارتقاء سفرهای نوروزی و کاهش تلفات جاده ای ارائه و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.
وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه با اشاره به رفع ۴۱۲ نقطه حادثه خیز برون شهری از مجموع ۸۸۷ نقطه شناسایی شده، اظهار امیدواری کرد با تأمین اعتبارت لازم بتوان مابقی نقاط را نیز در سال آینده رفع کرد.
همچنین رئیس پلیس راهور فراجا نیز گزارشی از میزان جانباختگان و مصدومین حوادث رانندگی و همچنین تعداد نیروهای بکارگیری شده توسط سازمان های مجری طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۳ ارائه کرد و به تشریح پیشنهاداتی جهت کاهش جانباختگان تصادفات رانندگی و ارتقاء انضباط عبور و مرور پرداخت که طرح پیشنهادی ایجاد مؤسسات خدمات هوشمند ترافیکی و ایمنی و طرح رتبه بندی گواهی نامه رانندگی از جمله این پیشنهادات بود.
رئیس جمعیت هلال احمر نیز در این نشست با بیان اینکه ۴ هزار پایگاه و شعبه و ۱۳۰ هزار نفر نیرو در ایام نوروز و تا پایان ماه رمضان آماده خدمات رسانی هستند، گفت: جمعیت هلال احمر خودروهای خدمات رسان خود را در نقاط حادثه خیز مستقر کرده با تمام ظرفیت آماده خدمات رسانی به هموطنان هستیم.