صنعت کاشی به عنوان یکی از صنایع اثرگذار بر شاخص هموزن بورس همیشه مورد توجه فعلان بازار بوده است به همین دلیل دیروز سه شنبه ۱۷بهمن ماه ۱۴۰۱جلسه تحلیلی صنعت کاشی وسرامیک به میزبانی تامین سرمایه تمدن با حضور محمد ابراهیم مهرجو معاونت بازاریابی و فروش کاشی پارس و جمعی از فعالان نهاد های مالی با نگاهی بر عملکرد ۴ شرکت کاشی حافظ، سینا، پارس و الوند برگزار شد.
به گزارش رویداد شرق به نقل از مدیریت ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن ؛ در این نشست سهیلا صالحی کارشناس تحلیل و مطالعات اقتصادی تامین سرمایه تمدن گفت : انتظار می رود بازار جهانی کاشی و سرامیک و چینی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۲ نرخ رشد مرکب سالانه ۷٫۲درصدی را ثبت کند و تا سال ۲۰۳۲ اندازه بازار به ۳۳۲٫۶میلیارد دلار برسد .
وی بومی بودن صنعت کاشی و سرامیک ، ذوق و هنر ایرانی ، دسترسی آسان به منابع و مواد اولیه و ارزش افزوده نسبتا خوب را از نقاط قوت های صنعت کاشی و سرامیک در ایران عنوان ودر ادامه تصریح کرد : به رغم وجود چنین مزیت هایی ، صنعت کاشی و سرامیک ایران با ضعف های عدم تطابق عرضه و تقاضا ، نیاز به تعداد بالای نیروی کار ، عدم توجه به نقش مواد اولیه و فرآوری آن، تخصیص یارانه حمل برای صادرات در کشورهای رقیب صادراتی (هند) ، عدم وجود سیستم بازاریابی، زیر ساخت های صادارتی و کانال های توزیع بین المللی مواجه است .
کارشناس تحلیل و مطالعات اقتصادی تامین سرمایه تمدن ، بازار صادراتی گسترده ، بی رقیب بودن در خاورمیانه و غرب آسیا و ظرفیت های خالی در تولید را فرصت این صنعت عنوان کرد .
سهیلا صالحی در ادامه در خصوص تهدیدات صنعت کاشی و سرامیک ایران گفت: تورم بالا در کشور ، کاهش قدرت خرید مردم ، عدم دسترسی به تکنولوژی روز دنیا به دلیل تحریم ها ، رکود بازار مسکن و تمرکز صادرات به کشور عراق از جمله مسایل با اهمیتی است که ضروری است به آنها توجه جدی گردد.
علیرضا عجم ، کارشناس تکنیکال شرکت تامین سرمایه تمدن نیز طی گزارشی وضعیت صنعت کاشی و سرامیک مورد بررسی قرار داد .
در ادامه نشست محمد ابراهیم مهرجو معاونت بازاریابی و فروش کاشی پارس ضمن ارایه گزارشی از فعالیت های شرکت به سوالات فعالین بازار پاسخ دادند. گزارش جامع این نشست طی روزهای آینده در کانال تلگرام و صفحه آپارات تامین سرمایه تمدن منتشر خواهد شد .