همایون دارابی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه می‌گوید: فولاد مبارکه طی سال‌های اخیر همواره در راستای تبدیل شدن به یک هلدینگ بزرگ گام برداشته است. این مجموعه به خوبی در بخش بالادست و معدن سرمایه‌گذاری کرده که اقدام اخیر آن مبنی بر خرید سهام شرکت اپال کاهش ریسک زنجیره تامین فولاد مبارکه را به همراه دارد.

مجموعه بانک پارسیان ۱۰۰ درصد سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا را طی آگهی مزایده در پاییز سال جاری برای فروش منتشر کرد. این شرکت حدود ۹۱ درصد از سهام شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس را در اختیار دارد که شرکت اپال کانی پارس با نماد اپال به عنوان یک هلدینگ بورسی در حوزه زنجیره بالا دست فولاد فعال بوده و دارای تعدادی شرکت سرمایه پذیر است. سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا طی مزایده برگزار شده توسط مجموعه فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس در مهر ماه سال جاری خریداری شد تا به لحاظ عدد، بزرگ‌ترین معامله تاریخ مجموعه فولاد مبارکه و معامله بورسی در سال جاری شکل گیرد. همچنین کارشناسان از این قرارداد به عنوان گسترده‌ترین مشارکت معدنی سال ۱۴۰۳ یاد می‌کنند.

همایون دارابی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص قرارداد خرید شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا بین بانک پارسیان، مجموعه فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس به عنوان بزرگ‌ترین معامله بورسی سال می‌گوید: شکل‌گیری ادغام‌های افقی و عمومی در صنعت یک اتفاق مثبت است. مجموعه فولاد مبارکه همواره در بخش بالادست و حوزه معدن کشور سرمایه‌گذاری کرده است که این اقدامات باعث می‌شود ریسک زنجیره تأمین فولاد مبارکه در آینده کاهش پیدا کند.

این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به موفقیت‌های مجموعه فولاد مبارکه طی سال‌های گذشته توضیح می‌دهد: فولاد مبارکه طی سال‌های اخیر در راستای تبدیل شدن از یک تک شرکت فولادی به یک هلدینگ بزرگ گام برداشته است که این تلاش‌های مجموعه فولاد مبارکه علاوه بر صنعت برای مشارکت‌های مردمی نیز نفع زیادی به همراه دارد، تا جایی که می‌توان گفت فولاد مبارکه در آینده نزدیک به پشتوانه سرمایه‌گذاری‌های خرد و کلان خود می‌تواند مشارکت‌های مردمی گسترده‌ای برای رفع مشکلات آب و برق استان اصفهان داشته باشد.

به اعتقاد این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه انعقاد قراردادهای بورسی و ادغام‌ها نفع سهام‌داران و زیر مجموعه‌ها را نیز به همراه دارد. دارابی در این رابطه اظهار می‌کند: نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد رعایت نفع سهامداران طرفین به ویژه زیر مجموعه‌ها است و این مسئله همیشه مورد بحث قرار می‌گیرد. در واقع بحث‌هایی پیرامون خرید با قیمت پایین از زیرمجموعه‌ها و فشار بر مجموعه‌های پایین دستی برای تأمین مواد اولیه وجود دارد، درست مانند قضایایی که در بخش قطعه‌سازان شاهد آن هستیم. در مقابل اگر ادغام‌ها به صورتی شکل گیرد که نفع سهام‌داران زیر مجموعه نیز در آن لحاظ گردد، به نظر بنده اتفاق بسیار خوبی است. / ایراسین