اردبیل- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ محله که در بافت فرسوده شهرها قرار دارد، مورد بهسازی و بازسازی قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد آئینی بعد از ظهر شنبه در سفر به اردبیل و بازدید از محلات، حاشیه شهر و سکونتگاههای غیررسمی اردبیل اظهار کرد: به عنوان اولین سفر اردبیل را مقصد بازدید خود قرار دادیم و قرار است به صورت منظم و مرتب پیگیریها در احیا و بازسازی بافت فرسوده، تاریخی و سکونتگاههای غیررسمی به انجام برسد.
وی تصریح کرد: موفقیت در این عرصه نیازمند جلب مشارکت همه دستگاههاست که انتظار میرود با احیای ستاد استانی احیا و بازسازی بافت فرسوده و بازآفرینی شهری بتوانیم طرحهای مورد نظر را به سرانجام برسانیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در این زمینه انتظار میرود تمام دستگاههای خدماترسان اعم از آب، برق، گاز و مخابرات بتوانند زیرساختهای لازم را انجام داده و شاهد تکمیل پروژههای نیمهتمام در بخش ورزشی، بهداشتی و خدماتی باشیم.
آئینی افزود: در کنار تشکیل مرتب جلسات ستاد بازآفرینی شهری سعی بر این است تا طرح توسعه تحول اجتماعی محلات نیز اجرایی شود که در این ساختار مردمی تلاش میکنیم ۲ هزار و ۵۰۰ محله را که در محدوده بافت فرسوده و تاریخی قرار دارند، احیا و بهسازی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: قرار است در این محلات خانههای هلال، امداد، خانه شهر و سایر خانههای متناسب با ارائه خدمات به مردم راهاندازی شود که بیش از ۱۶۰ خانه را شامل میشود.
آئینی ضرورت حمایت از ساختارهای مردمی را در محلات با هدف ساماندهی فعالیتها در جنبههای معیشتی، اشتغال و نوسازی کالبدی یادآور شد و اضافه کرد: در این ساختار انتظار میرود بسیج مردمی و حرکت جهادی شکل گرفته و خود خیرین و گروههای توانمند وارد کار شوند.
وی اولویت دولت سیزدهم را ساماندهی حاشیهنشینی بیان کرد و ادامه داد: باید ساکنان این محلات از زندگی مناسب بهرهمند شوند چرا که شایسته نیست در نظام اسلامی برخی از افراد در محلات حاشیهنشین و غیررسمی در خانهها و منازل نامناسب و حتی کپرنشین سکونت داشته باشند.
آئینی بیان کرد: ما تلاشمان بر این است تا در کنار بهبود معیشت مردم به اشتغال ساکنان این مناطق و محلات نیز کمک کنیم تا به دور از شعارزدگی بتوانیم در عمل در خدمت ساکنان این مناطق باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: یکی دیگر از اولویتهای شرکت بازآفرینی شهری توجه به ساخت واحدهای مسکونی با دوام در قالب طرح تولید یک میلیون نهضت ملی مسکن اعلام کرد و گفت: باید در طراحیها در این محلات به نحوی عمل کنیم تا خانههای مستحکم و مقاوم ساخته شده و تحویل ساکنان این مناطق شوند.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در بافت تاریخی شهرها نیز نگاه ویژهای داریم که در ۴۶ شهر کشور ۲۴ هزار هکتار بافت تاریخی وجود دارد که قطعاً سرمایهگذاریهای خوبی در این مناطق با رویکرد اقتصادی به نتیجه خواهد رسید.
آئینی با استقبال از طرحهای ابتکاری در بهبود سیما و منظر شهری به ویژه در محلات با بافت تاریخی و فرسوده افزود: قطعاً به احداث پارکینگ و ساخت فضاهای تفریحی توجه جدی داریم و انتظار میرود با الگوهای مناسب طرحهای مطلوبی را اجرا کنیم.
وی محدود بودن اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری را یادآور شد و خاطر نشان کرد: اگر به استان اردبیل ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در این حوزه اختصاص مییابد باید ستاد بازآفرینی استان و شهرستان به نحوی برنامهریزی کند تا چرخش این منابع در طرحهای توسعهای و اجرا شده به نحوی باشد که به صورت مستمر این منابع صرف کارهای زیربنایی و خدماتی شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری اضافه کرد: در استان اردبیل میتوانیم طرحهای الگویی و پایلوتی را به شکل مطلوب اجرایی کنیم تا در سایه آن بتوان در سطح کشور این طرحهای اجرا شده را به شکل گسترده عملیاتی کرد.